TUDI TO JE POLITIKA: Županski kandidat dobil kazen za parkiranje in razvil celo teorijo zarote

Piran

Kandidat za župana Pirana, Genio Zadkovič, sicer predstavnik Gibanja Portorož, ki je avgusta letos preraslo v stranko Gibanje za občino Piran, se je na družbenem omrežju Facebook razpisal o tem, kako so ga občinski redarji oglobili, ker ni plačal parkirnine. Kot pravi, mu še ni jasno, zakaj kot domačin v praznem Portorožu ne more parkirati avtomobila.

V zapisu, naslovljenem "narobe svet" Genio Zadkovič, ki ga stranka Gibanje za občino Piran predlaga za piranskega župana, opisuje, kako se je udeležil sestanka Krajevne skupnosti Portorož, medtem pa svoj avtomobil parkiral ne da bi plačal parkirnino. Na sestanku naj bi sicer prisotni ugotovili, da je za "vsesplošno nezadovoljstvo v naši občini krivo točno tisto, zaradi česar je na Facebooku natanko pred 3 meseci in pol "izbruhnilo" Gibanje Portorož".

Do tu vse v redu, a Zadkovič v zapisu nadaljuje, da mu je prekipelo, ko je po končanem sestanku "na vratih avtomobila "doživel" na šipi nalepljeno kazen redarske službe in ponovno znorel, ker mi ni še jasno, zakaj jaz kot domačin, ne morem parkirati avtomobila v praznem Portorožu." Ob tem se sprašuje, kdo je tisti, ki je bolj pomemben od domačinov in kdo je avtor te, "z logiko skregane, škodljive politike."

Steroriziran zaradi prekletega parkiranja

Ob tem je sicer županski kandidat zapisal, da se v svojem mestu počuti "steroriziran zaradi tega prekletega parkiranja." Po njegovem mnenju gre namreč pri ravnanju občinskega redarstva za "bebav ukrep". Ob tem je zastavil še pomenljivo vprašanje: "A vam je sploh jasno, zakaj so vam razbili parkomate?"

Uničeni parkomati ob poskusu tatvine.

Res je Zadkovič politični novinec, a marsikdo bi take besede lahko razumel drugače. Če kandidat za župana napačno parkira in zaradi tega dobi zasluženo kazen, bi pričakovali, da bi pohvalil redarje, ki očitno učinkovito opravljajo svoje delo, ne pa, da bo ob tem znorel. Kaj šele, da bo privoščljivo skorajda podpiral vandale, ki so pred časom razbili kar nekaj parkirnih avtomatov v Portorožu in Luciji. Pa ne zaradi nestrinjanja z morebitnimi globami, temveč, kot smo poročali, ker so jih želeli oropati. Predvsem pa upamo, da s to izjavo ni mislil, da so politikom dovoljeni prekrški brez kazenskih sankcij za razliko od navadnih smrtnikov.

Deli novico:

OPAZOVALKA |  06 .11. 2018 ob  22: 35
-1
Komentarji se nanašajo samo na parkirišča, ali se zavedate kaj mora vse župan in stroka delat kaj samo za parkirišča? Torej je Piran Porotorž in Lucija vse urejeno razen parkirišč. Zakaj potem kritizirate Bossmana?
Katastrofa
Opazovalka |  05 .11. 2018 ob  23: 11
Od vladnih strank še nisem slišala grdega besedičenja poniževanja , žalitve brez meja kot od lokalnih strank. Kaj smo ses ponoreli, da se obnašamo zeeeeeeeeeeeelo neprimerno prostaško. Jaz pravim ne glede da je moj znanec drugače usmerjen ga imam še vedno za prijatelja, kajti s skupnimi močmi se kaj tudi naredi
lucija |  26 .09. 2018 ob  08: 20
-1
naredimo občino Lucija. To je projekt za naprej. lp
Mario Istrian |  23 .09. 2018 ob  18: 28
Nestrpneži: sam se občano oglašam in oddam, po mojem konstruktiven komentar, če bi pa ostali vedeli, da sem član skrajne in izključujoče paravojaške stranke, ki ji vlada kao Fuhrer..... Genio je zagnan mladenič srednjih let, ki ob vsakodnevnem samostojnem delu in zelo spoštljivem odnsou do ljudi daje upanje, da je veliko spoznal kako teče življenje v našem kraju. Za razliko od obstoječega župana, ki ga mimogrede člani njegove starnke, ki so naenkrat nezadovoljni z njegovim delom zmerjajo s črnuhom, ima še kulturne korenine od rostva naprej, kar pomeni, da čuti in ne da se uči kako čutiti.
Ker imam obilo časa sem si dovolil prebrati vse komentarje Genitovih podpornikov in pri tistih, ki so se prijavili z lastnim imenom in priimkom in ne z partizanskim tajnim imenom nisem zasledil nobenega sovražnega nastopanja.
Zato ansvet Geniotu: na vsaki volilni enoti imej zapolnjena vsa imena kandidatoz za svetnike, bolj razpoznavne na prvem mestu, tiste, ki sami vedo, da imajo tudi kakšnega nasprotnika hierarhično na nižjih mestih. Vse ki kandidirajo za občinski svet pa obvezno vključiti tudi na liste krajevnih skupnosti.
In srečno na volitvah-
Mario Istrian |  23 .09. 2018 ob  18: 05
Kaj naj bi normalen domačin razumel narobe? Da je edini projekt občine v zadnjih desetletjih kako označiti plačljive parkirne zone. Ponavadi na take zadeve ne polagam pozorosti, zato pa je soproga ugotovila, da je na parkirnem listku, ki sva ga plačala v ZDA pisalo, da je s tem listkom plačana tudi zavarovalna odgovornost nosilca parkirišča. Kaj pa nam nudijo na plačljivih parkiriščih?
pogled v prihodnost |  23 .09. 2018 ob  05: 27
A se to kdo šali z ukradenimi nicki ali res pišejop osebe, ki nosijo to ime?
Če res osebe, ki nosite to ime (zadnjih par) je absurd, da se spuščate na raven peskovnika.
Za stranko povsem neprimerno. Lp.
Slavko Franca |  23 .09. 2018 ob  00: 07
-5
GZOP, v naši lepi Istri na fešti kalamarov, in hobotnic.
Eeeeeeeee, ja Eeeeeeeee, ja Eeeeeeeee ja, a veste kakšna je naloga,, Missionarja, oziroma Missionary Preacher..............marsikje bodo menjali vero ne skrbite,
Občina Piran je naša,
Ales Dobravc |  22 .09. 2018 ob  23: 43
-3
Bončo ti ti faca
Marko Djurickovic |  22 .09. 2018 ob  23: 42
-2
Ales Dobravc to je res .sem.v letih in ne vem.kam z samim sabo .Tebi je pregledal .tikal tvojega tiča Tomaź? Meni ga ne bo
Ales Dobravc |  22 .09. 2018 ob  23: 41
Marko, saj za zdravljenje odvistnosti so vendar doktorji, ne?
Genio Zadkovic |  22 .09. 2018 ob  23: 39
-1
pretežno oblačno z ahahahaha. Ahahahaha, ahahahaha. Ahahahaha, ahahahaha. Ahahahaha, ahahahaha. Ahahahaha,ahahahaha. Ahahahaha, ahahahaha. Ahahahaha..........
Miha Pirc |  22 .09. 2018 ob  23: 34
Ma kaj ti zdravniki rinejo v politiko...proklete pohlepne golazni. Kakšna je to ironija....ma kako boš potem takemu človeku verjel da ti bo pomagal pri zdravju če rinejo samo tamo kjer je denar?
1