TUDI TA VIKEND BO PREDVIDOMA INFARKTEN: Na cestah že daljši zastoji, kako je na primorskih mejnih prehodih?

Slovenija

Na posameznih cestnih in avtocestnih odsekih je po napovedih Prometno-informacijskega centra za državne ceste vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet. Povečan promet skozi ves današnji dan pričakujejo v obe smeri predvsem na meji s Hrvaško, na primorski avtocesti in pred predorom Karavanke.

Med mejnimi prehodi, kjer bo treba čakati, izpostavljajo Gruškovje. Tako je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški že kilometer in pol dolg zastoj, poroča prometnoinformacijski center. Za vstop v državo je treba čakati uro do dve, za izstop pa uro in pol.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je en kilometer dolg zastoj, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji pa sedem kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno tudi zapirajo.

Kako kaže na primorskih prehodih s Hrvaško?

Gneča je tudi na cestah pred mejnimi prehodi s Hrvaško, in sicer Seča–MP Sečovlje, Šmarje–MP Dragonja, Podgrad–MP Starod, Dolenje pri Jelšanah–MP Jelšane, Metlika–MP Metlika.

Čakalna doba (ob 9. uri, op.a.) je poleg na Gruškovju še na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Jelšane, Petrina, Vinica, Metlika in Obrežje. Med primorskimi prehodi je najhuje na Jelšanah, kjer je za vstop čakalna doba ocenjena na uro do dve, pri izstopu iz države pa se čaka tudi več kot dve uri. Na Dragonji je treba za izstop v Slovenijo čakati pol ure, za vstop pa eno uro. Na Sečovljah in Starodu ni čakalne dobe pri vstopu, je pa na prvem mejnem prehodu za izstop treba čakati do ene ure, na drugem pa med uro in dvema urama.

BONUS VIDEO: Reševanje, ki razbremenjuje urgenco

Promet bo v nedeljo večinoma povečan proti notranjosti Slovenije, v ponedeljek pa vozniki znova lahko pričakujejo upočasnjen promet in daljše zastoje proti Primorski.

Prometno-informacijski center poziva voznike, da so strpni, načrtujejo pot in spremljajo prometne informacije. Na pot naj se odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.

Zaradi začetka počitnic na Bavarskem in v Italiji je bil med prometno najbolj obremenjenimi poletnimi vikendi minuli konec tedna, vendar pa zelo veliko vozil na cestah prav tako pričakujejo v tem kot tudi v prihodnjem vikendu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija