Tudi Rovinj letos z večjim številom potniških ladij

Istra

Ne le v Kopru, tudi v Rovinju letos beležijo povečanje števila obiskov potniških ladij v primerjavi z lanskim letom. V evidenci beležijo prihod 65 ladij, kar je 5 več kot v lanskem letu.

Z njimi je skupaj priplulo 7.141 potnikov, kar skupaj predstavlja nekoliko nižje število kot v lanskem letu, ko je v Rovinj dvakrat priplula "Europa 2", s katero se na križarjenje odpravi tisoč izletnikov. "Europa 2 prihaja v rovinjsko pristanišče vsako drugo leto, tako da v prihodnjem letu pričakujemo vnovično povečanje števila potnikov," je dejal direktor pristaniške uprave Donald Schiozzi.

Tako kot Koper je tudi Rovinj v prednosti, ker na ruti izletniških tur potniških ladij predstavlja zanimivo postojanko, ki jo potnikom predstavijo pred obiskom Benetk ali po njem.

Več ladij, manj potnikov

V Kopru smo letos zabeležili 54 prihodov potniških ladij, ki so v naše kraje prepeljale več kot 66 tisoč potnikov. Glede na podatke iz Rovinja, ki pravijo, da je k njim letos prispelo 65 ladij in nekaj čez 7 tisoč potnikov, lahko sklepamo, da jih potniške velikanke ne obiščejo prav pogosto, imajo pa številčnejše obiske manjših ladij, z manjšim številom potnikov.

Deli novico: