TUDI PO SANACIJI OSTAJA 'SMRTNO' NEVARNA? Pešpot med Piranom in Fieso znova zaprta

Piran

Kljub sanaciji pred letom in pol je pešpot med Piranom in Fieso znova zaprta. Nedavne padavine so namreč povzročile obsežno plazenje zemljine na flišnati podlagi klifa. Civilna zaščita Občine Piran je na pešpot postavila fizično zaporo in tako sprehajalcem do nadaljnjega prepovedala prehod. 

Na Facebook strani Okolja Piran so danes objavili opozorilo, da je zaradi povečane nevarnosti proženja zemeljskih plazov zaprta pešpot Piran–Fiesa.

"Nedavne padavine so povzročile obsežno plazenje zemljine na flišnati podlagi klifa, približno 50 metrov od opozorilne table na piranski strani. Ker obstaja resna nevarnost dodatnega podora kamnin in slabo utrjenih dreves z vrha klifne stene tudi v naslednjih dneh, ko je napovedan močnejši veter, je Civilna zaščita Občine Piran na pešpot postavila fizično zaporo ter sprehajalcem do nadaljnjega prepovedala prehod," so zapisali in dodali, da se bo odprava posledic in nevarnosti plazenja začela prihodnji teden, po strokovnem ogledu geomehanika.

‼️ZAPRTA PEŠPOT PIRAN-FIESA ‼️ Poveljnik civilne zaščite Občine Piran je zaradi povečane nevarnosti proženja zemeljskih...

Posted by Okolje Piran on Thursday, February 11, 2021

Spomnimo, da so poleti leta 2019 sanirali klif na omenjeni sprehajalni poti, za sanacijo pa so odšteli dobrih 160.000 evrov. A le 48 ur po zaključku del, je bila pot po prvem deževju znova zaprta, saj so po klifu zgrmele velike količine materiala, med njimi tudi večje skale.

Takrat so nam na piranski občini v odgovoru na naša vprašanja povedali, da pot zaradi naravnih procesov in vplivov okolja ne bo nikoli povsem varna. "Hoja pod klifom ne bo nikoli sto odstotno varna. Nikoli! Je pa možnost nezgode za sprehajalce in kopalce neprimerno nižja po izvedeni sanaciji klifa, kot je bila pred njo," so takrat še zatrdili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  12 .02. 2021 ob  11: 07
Delamo, da dela nikoli ne zmanjka
Cazzimperio  |  12 .02. 2021 ob  06: 50
Lažna novica. Ustvarja se posel za gradbince.
Nekateri si želijo parket na potki. V visokih petah se ne da hodit. Prebivalci te občine postajamo že talci teh uzurpatorjev.
Pjero Panin |  11 .02. 2021 ob  20: 32
Oh ja zdej bo treba po hribu gor do telovadnice,mimo parkirne hise in po klancu navzdol...
Kaj se tolko sparate ljudje bozji?!
Naj gre kdo plavat ce mu je blizje