TUDI NJIM JE DOVOLJ BIROKRACIJE: Ta zapis zdravnika je hit na Facebooku

Slovenija

Zdravnik Dušan Baraga je na družbenem omrežju Facebook delil zgodbo, ki je dvignila veliko prahu. Z Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) so ga namreč v dopisu opozorili, da je materi bolnega otroka izdal potrdilo za nego za osem ur na dan, čeprav je oče otroka zaposlen le za štiri ure na dan, kar pomeni, da bi ga preostale štiri ure lahko negoval on.

Fotografija je simbolična. 

"Zdravnik-pediater mora skladno z veljavnimi predpisi in navodili ZZZS ugotavljati tudi vse okoliščine konkretnega primera, ki vplivajo na pravico do nadomestila plače za nego otroka, preden izda staršu potrdilo ..." so med drugim zdravnika opozorili v dopisu. "Torej moram porabiti 5 minut, da izprašam mamico, ali njen partner slučajno ni delal ponoči in ima preko dneva čas, ali pa je mogoče ravno vzel dopust, in ali dela popoldne in ona dopoldne," je ogorčen zdravnik, saj mu to predstavlja dodatno delo.

"Si predstavljate, koliko časa bi porabil pri vsakem primeru in to za vsak dan posebej, saj kak dan je lahko tako, drugi pa drugače. In kljub temu da je mami podpisala njihovo izjavo, moram jaz razlagati, zakaj je dobila stalež. Torej sem včeraj po delu v ambulanti od 7. do 20. ure, administraciji do 21.30, 100 pregledanih bolnikih, še pisal odgovor ZZZS," je zapisal Baraga in dodal: "Da ne boste mislili, da je to osamljen primer."

Zapis je končal z besedami, da se ne more več ukvarjati z norostmi naših politikov. "Še tistih nekaj sekund, ki so ostale za pregled bolnika, naj bi sedaj porabil za detektivsko delo za ZZZS kot njihov zavarovalniški agent," je zaključil. Njegov zapis je do zdaj na Facebooku delilo že skoraj 850 uporabnikov, komentiralo pa več kot 250.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija