Tudi Mourinho nad Neymarja

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je v teh dneh v središču pozornosti. A to ne zaradi zadetkov ali lepih potez, temveč ker ga trenerji nasprotnih ekip obtožujejo izsiljevanja prekrškov. Kritikam se je v pridružil tudi kontroverzni portugalski strateg Jose Mourinho.

Lani trener Reala iz Madrida, letos pa londonskega Chelsea, je po nedeljski zmagi svojega moštva novinarjem dejal, da njegovi varovanci nikoli ne simulirajo prekrškov. "Poglejte Jürgena Kloppa trenerja Borussije, ki je bil kaznovan z dvema tekmama, ker se je pogovarjal s sodnikom in četrtim sodnikom. Kaj pa Neymar ali Balotelli?," je dejal Mourinho in nadaljeval: "To so stvari, ki ji morajo urediti vodilni ljudje nogometa. Kdo pa sem jaz, da bi o tem odločal. Lahko le povem, kaj si mislim. Če ne bo nič storjenega, se bodo te stvari naslednji teden ponovile."

"Seveda pa se moji igralci zavedajo, da bodo imeli težave z menoj, če bodo simulirali prekrške. Sovražim to početje," je dodal Mourinho.

Že pred Portugalcem sta se nad potezami Neymarja zgražala trener Celtica Neil Lennon, ki je sredi tedna izgubil dvoboj lige prvakov z Barcelono, potem ko je bil njegov igralec izključen zaradi brce Neymarju, in Valladolida Juan Ignacio Martinez. Lennon je Neymarja označil za gledališkega igralca, Juan Ignacio Martinez pa je dejal, da ima Neymar eno napako, ki pa je on ne bo razkril.

Polemika se je dodatno razplamtela ta konec tedna, ko je Barcelona sicer prepričljivo premagala Valladolid (4:1), sodnik dvoboja pa ni dosodil dveh enajstmetrovk nad Neymarjem. Zanimivo, da so celo madridski časniki po tekmi zapisali, da je sodnik spregledal dva očitna prekrška v kazenskem prostoru nad Neymarjem, v današnji izdaji pa madridska Marca prinaša podatek, da je prav brazilski zvezdnik tisti, ki v prvi španski ligi prejme največ udarcev nasprotnikov.

Deli novico: