TUDI MARJETICA KOPER NA EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI: Zeleno dvorišče, park in igrišče namesto parkirišč

Koper

Marjetica Koper vabi vse občanke in občane Mestne občine Koper, da se pridružijo aktivnostim ob Evropskem tednu mobilnosti. Sami se bodo z Marjetkomobilom in Marjetkociklom predstavili osnovnošolcem v ponedeljek in torek, 21. in 22. septembra. Ob že zelo dobro sprejetih krajših predavanjih, kako pravilno ločevati, bodo najmlajšim predstavili tudi preprost način, kako odrabljeno kolo spremeniti v zanimivo "dostavno" vozilo.

Marjetkomobil

Brezplačna avtobusna linija za prevoz koles med Koprom in Sežano, delavnica ponovne rabe, gledališka predstava, družabna tekmovanja in piknik. Vse to so dejavnosti, ki se jim lahko pridružite med Evropskim tednom mobilnosti, ki bo trajal do torka, 22. septembra. V ta namen so na koprski občini tri parkirišča spremenili v park, igrišče in dvorišče. Namesto parkirnih mest bodo mesto dobila začasna ozelenjena prizorišča za osveščanje, rekreacijo, ustvarjanje in druženje. Več informacij o celotnem programu si lahko preberete na spletni strani http://www.etmkoper.si/.

Marjetica Koper še sporoča, da imajo do konca meseca septembra posebno akcijo 20 -odstotnega gotovinskega popusta na vse sadike oljk. Poleg tega so v Vrtnariji na Škocjanu prejeli tudi novo pošiljko rastlin za jesenske zasaditve vrtov, teras ali grobov. Vabljeni, da jih obiščete vsak delavnik med 7:30 in 18. uro, ter v soboto med 7:30 in 13 uro.