TUDI LETOŠNJE POLETJE BO V KOPRU OVENČANO Z GLASBENIMI BISERI: To so dogodki, ki bodo na sporedu ob sredinih večerih

Koper

Tudi letošnje koprsko poletje bo ovenčano z glasbenimi biseri. Tako kot v minulih letih bo prizorišče skoraj vseh sredinih koncertov Kapodistriasov trg na dvorišču pokrajinskega arhiva v Kopru, festivalsko dogajanje pa se bo letos začelo že konec junija. Tokrat bo festival Poletje z biseri ponudil nekaj edinstvenih dogodkov, kot ponavadi pa ga bodo zaznamovala preverjena imena slovenske in tudi svetovne glasbene scene, napovedujejo organizatorji.

Festival bodo 29. junija otvorili 'štirje žrebci' Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Tomislav Jovanović – Tokac in Samo Budna, ki se bodo ob tej priložnosti poklonili 60. obletnici ustvarjanja legendarnih rockerjev The Rolling Stones.

6. julija bo v Koper zavila poslovilna turneja zasedbe Lačni Franz z Zoranom Predinom, imenovana Veliki finale, 13. julija pa v goste prihaja duel (ena na ena) med Gregorjem StrasbergarjemŠtrasom (MRFY) in Bojanom Cvjetićaninom (Joker Out). 20. julij je rezerviran za domačo glasbeno legendo Tulia Furlaniča, ki ga bo spremljala zasedba Kamnolomi.

27. julija bo Festival Poletje z biseri podal roko Primorskemu poletnemu festivalu in koprski italijanski narodni skupnosti ter se za ta večer prestavil v koprsko Taverno. Nastopili bodo Radiomondo orchestra, zasedba, sestavljena iz svetovno znanih glasbenih imen. Projekt pod vodstvom Maurizia Camardija na odru združuje glasbenike petih različnih narodnosti. Mešanica Afrike, Evrope in osrednje Južne Amerike je tako odprta za ritme in melodije, ki nas popeljejo na idealno potovanje, kjer glasba podira geografske in zvočne meje.

Radiomondo orchestra

3. avgusta se festival vrača na Kapodistriasov trg, kamor prihaja skupina Katalena. Primarni zasedbi, ki jo sestavljajo Vesna Zornik (vokal), Polona Janežič (klaviature), Boštjan Gombač (klarinet, žvižganje), Tibor Mihelič Syed (bas kitara), Boštjan Narat (kitara) in Robert Rebolj (bobni), se bo pridružila tudi Jelena Ždrale (violina, viola, vokal).

Na zadnjem koncertu letošnjega niza bisernih večerov boste lahko prisluhnili bratsko-sestrski glasbeni dogodivščini Severe in Gala Gjurina, ki vas bosta po njunih zvočnih pokrajinah zapeljala tako v intimni kot v bendovski različici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija