TUDI LETOS FESTIVALNO POLETJE V KOPRU: Raznovrsten program bo zadovoljil prav vse glasbene okuse

Koper

Tudi letos bo potekal že četrti Festival Poletje z biseri, ki bo vsako sredo od 7. julija do 19. avgusta glasbeno razvajal z raznovrstnim programom priljubljenih glasbenih imen. Tokrat tudi z odmevno mednarodno udeležbo. Festival se bo odvijal na Kapodistriasovem trgu v Kopru.

Festival bo 7. julija otvorila popularna slovenska zasedba Šank Rock. Člani skupine, ki bo prihodnje leto praznovala 40. obletnico delovanja, bodo na festivalu svoj rokerski repertoar predstavili v intimnejši (akustični) različici.

Drugi festivalski večer, 14. julija, bo zaznamoval nastop zasedbe Tabu, ki je v 23 letih v slovensko glasbeno krajino vnesla vrsto uspešnic. Tudi njihove skladbe bodo zazvenele v uživaških akustičnih aranžmajih.

Tretji večer se bosta združila glasbenik Bort Ross in dolenjska pevka ter avtorica z umetniškim imenom Lamai.

Zadnji julijski sredin večer je rezerviran za kombinacijo različnih žanrov, ki jih bodo dostavili Prismojeni profesorji bluesa. Koncertni večer bo otvorila domača zasedba Paul Grem, ki je v zadnjem letu aranžmaje znanih uspešnic nadgradila še z originalno avtorsko glasbo.

Na letošnji festivalski ogrlici bo 4. avgusta nastopila tudi pevka, igralka in umetnica tisočerih talentov Tiziana Tosca Donati - Tosca. Spremljali smo jo lahko tudi med 70. izdajo festivala v Sanremu, kjer je februarja lani nastopila že sedmič.

Teden kasneje bo sledil koncert treh zasedb združenih v eno. S countryjem se bodo spogledovali Fed Horses, na oder pa bodo stopili tudi Čedahuči in basist Anže Langus Petrovič - Dagi, ki je nedavno izdal svoj avtobiografski album.

Tudi tokrat se bo festival zaključil z duetom. Slečena in razgaljena Tokac in Hamo bosta preko izbranih skladb obujala spomine, menjavala vloge, razkrivala svoje dogodivščine in glasbena pričakovanja, predvsem pa v intimnem vzdušju spregovorila o zakulisju glasbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  22 .06. 2021 ob  18: 07
Kaj pa rock skupina ACDI iz IT,bo tudi prišla?