TUDI ČE IMATE TANKO DENARNICO: S temi triki bo vaše stanovanje dobilo luksuzen videz

Trendi

O ja, možno je: tudi če imate omejen 'budget', ni razloga, da v svojem domu ne bi mogli pričarati luksuznega in 'bogatega' videza, ob katerem se bodo vaši gostje spraševali, od kod vam toliko denarja. Ni treba, da za dodatke plačate celo premoženje, z majhnimi (in cenovno dostopnimi) triki lahko v svojem stanovanju ustvarite vtis razkošja in dih jemajoče elegance. In ob tem ne bankrotirate.

Barva je zelo poceni, vendar lahko naredi velikansko razliko. Prostor lahko umirite z nekoliko temnejšo nianso ali ga poživite z odločnejšim odtenkom. V vsakem primeru mu boste s spreminjanjem barve vdihnili povsem novo atmosfero. Še posebej luksuzen videz je zagotovljen ob uporabi temno modrih ali temno vijoličnih odtenkov, ki se bodo še posebej lepo podali spalnici.

Pomemben detajl, ki lahko pripomore k luksuznemu videzu vašega doma, so brisače. Znebite se razbarvanih in popackanih, ki izgledajo umazano in poceni. V kopalnico ponosno na ogled postavite bleščeče bele in puhaste brisače, ki bodo pomagale ustvariti vtis, kot da se nahajate v dragem hotelu ali spa centru. Ko bodo gostje vstopili v vašo kopalnico, bodo samo ob pogledu na brisače dobili občutek luksuza.

Odličen način za poživitev prostora so tudi večnamenske blazine. Znebite se tistih starih, ki so že odslužile svoje, in jih nadomestite s polnejšimi in svetlejšimi blazinami. Ali pa jih preoblecite v nove prevleke. Izbirajte tako sorodne kot različne barve in teksture, vendar ne pretiravajte s številom blazin, saj v tem primeru ne velja "več je bolje".

Žamet ali velur sta dva materiala, ki ustvarjata razkošen videz. Za doseganje podobnega učinka je primerna tudi večina mehkih tkanin. Pregrinjala in druge tkanine naj bodo v nevtralni barvni shemi ali v pastelnih 'sladolednih' odtenkih, kot sta zelena ali rumena.

Dolgočasne zidove lahko vedno popestrite s štukaturami, okrasnimi letvami, rozetami in drugimi okrasnimi profili. S pravilnim načrtovanjem teh diskretnih detajlov lahko optično ukanemo oko, da bo prostor izgledal večje ali bolj sorazmerno. Optično iluzijo večjega prostora boste dosegli tudi z dodajanjem ogledala ali dveh. Soba lahko na tak način izgleda tudi dvakrat večja!

Na stene obesite uokvirjene slike različnih velikosti, ki ste jih kupili ali izdelali sami. Izberite pravilno kompozicijo glede na velikost stene in pohištvo ter med posameznimi okvirji naredite primerno velike presledke, da bo okrasitev stene delovala skladno s prostorom.

Na knjižne police ne spravljajte samo knjig, ampak jih dekorirajte tudi z drugimi predmeti, kot so denimo velike sveče ali skulpture (za katere niste odšteli veliko denarja, seveda). 'Kramo' in navlako pospravite, da ne bo kvarila prostora, stvari, s katerimi nimate kam, pa zlagajte v 'trojke'. Vžigalice in morska školjka skupaj ne izgledajo prav nič estetsko, če pa dva elementa kombiniramo s tretjim, denimo z razglednico, v trenutku dobimo privlačno in zanimivo tihožitje.

Zamenjajte stare, obrabljene in zguljene kljuke in ročaje, še zlasti tiste v kuhinji. Z novimi pohištvenimi ročaji in drugimi podrobnostmi, ki jih lahko zamenjate, boste svojemu domu dodali vrhunski pečat.

Znebite se starega kosa pohištva ali opreme, ki je že resnično grd in kvari celoten prostor. Star kos pohištva lahko tudi prebarvate v belo barvo in v trenutku ga boste 'izvlekli' iz 80. let in ga prestavili v sedanjost.

Mize za jedilnice, stoječe preproge, lestenci in zofe imajo vsi zmožnost, da ustvarijo luksuzen videz prostora. Odločite se, če bi bilo smiselno prihraniti kakšen evro in zamenjati katerega od obstoječih elementov za kaj takega, kot je denimo zgornji lestenec, ki v trenutku doda občutek luksuza vsaki dnevni sobi ali jedilnici.

In nenazadnje, naraven vir svetlobe je izjemnega pomena za vsako sobo, zato poskrbite, da okna ne bodo blokirana, za največji učinek pa v prostor dodajte talne in namizne svetilke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija