TUDI BREZ KLIME SE DA PREŽIVETI: Uporabite te trike in premagajte vročino (VIDEO)

Trendi

Ker se poleti večina ne more umakniti v hladne kraje, bi morali biti bivalni in delovni prostori prijetni tudi v najhujši vročini. Posledično so klimatske naprave postale tako razširjene, da si mnogi ne znajo več predstavljati poletja brez njih. A brez skrbi. Tudi če nimate klime, si lahko lajšate vroče dni. V nadaljevanju sledijo preprosti nasveti, kako ohladiti dom brez klime in se v vročih nočeh dobro naspati.

Izberite bombaž

Prihranite satenaste, svilene in poliestrske rjuhe za hladnejše dni. Poleti izberite svetlejšo posteljnino iz lahkega bombaža, ki diha in spodbuja pretok zraka v spalnici. Tako boste poskrbeli za zračnost tudi med spanjem.

V hladilnik

Nekaj minut pred spanjem dajte rjuhe, s katerimi se pokrijete, v hladilnik. Če ne želite zaspati ob aromi pice in druge vsebine hladilnika, jih pred tem dajte v plastično vrečo. Ne bodo vas hladile celo noč, vendar boste lahko zaspali v hladni postelji.

Bodite ustvarjalni

Prilagodite nastavitve stropnega ventilatorja, saj ne potrebujete mešanice toplega zraka. Vrti naj se v nasprotni smeri urnega kazalca. Tako se bo topel zrak dvignil proti stropu in ven. Okno naj bo odprto.

Na široko

Manj je vsekakor več, ko na vrata trka poletna vročina. Izberite pižamo, ki ni oprijeta, lahko bombažno majico in kratke hlače ali spodnje perilo. Nekateri celo verjamejo, da najboljši učinek dosežete, če se odpravite v posteljo povsem goli, drugi pa so prepričani, da v tem primeru pot ostane na koži, medtem ko bi se lahko vpil v tkanino pižame.

Spite kot Egipčani

Prebivalci Egipta so že od nekdaj vedeli, kako premagati vročino. Po tako imenovani egiptovski metodi potopite brisače ali rjuhe v hladno vodo in se z njimi pokrijete. Da se zjutraj ne znajdete na mokri vzmetnici, je dobro, da namočeno brisačo dobro ožamete in jo položite na rjuho, s katero se boste pokrili.

Osvežujoča prha

Ne rabite obširnega znanja, izdela jo lahko vsak, ki ima skrinjo in ventilator. Plitvo posodo napolnite z vodo in jo postavite v zmrzovalnik. Zvečer vzemite led iz hladilnika in ga postavite pred ventilator. Ko se bo led počasi topil, bo ventilator iz hladne vode ustvaril mrzlo, osvežujočo prho.

Dvojni veter

Za klimatski učinek potrebujete dva ventilatorja, lahko pa uporabite tudi enega. Priporočljivo je, da v prostoru naredite dvojni veter in tako boste iz prostora izgnali topel zrak, v notranjost pa spustili hladnejši zrak. Zvečer odprite vsa okna in postavite ventilator na okno oziroma na okensko polico. Ventilator obrnite tako, da ne piha v prostor proti vam, ampak da piha ven. Tako boste iz prostora odpihnili topel zrak. Torej, če imate en ventilator, ste s hlajenjem zaključili. Prostor bo s tem trikom bolj ohlajen. 

Če pa imate morda dva ventilatorja, lahko ustvarite učinek klimatske naprave. Torej, prvi ventilator je obrnjen navzven, drugega pa postavite na drugo okno ali tik ob prvi ventilator in ga obrnite proti sebi. Tako hladen zrak spustite v prostor, ki se ohladi.

Na hitro

Če se želite ohladiti precej na hitro, položite led ali hladne obkladke na zapestje, vrat, kolena in gležnje. Tako seveda ne morete spati, vendar v posteljo ležete ohlajeni in zagotovo zaspite lažje, kot prilepljeni na rjuho.

Volk samotar

Slaba novica za vse, ki radi zaspite objeti in prisesani drug na drugega. Crkljanje tu ne pride v poštev, saj zviša temperaturo telesa in posteljo omoči s potom, tako da postane lepljiva. Če želita ostati vsaj malce hladna, bosta žal morala zaspati vsak na svoji polovici postelje.

Palčke ledu

Trik z ledenimi palčkami in elastikami za lase, ki ga je pokazala TikTokerka @jamsbathbombs, je mnogim olajšal vročino poletnih dni.

@jamsbathbombs Too hot? I just thought of this lol im too fat for this heat for sure!! #lifehack #beattheheat???? #hotaf #genuis #coldair #diyaircon #fyp #fypシ #fypage #heatwave #heatwaveuk2022 ♬ original sound - jams bath bombs

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija