TRŽAČAN IZSILJEVAL PREHRAMBENA PODJETJA: Grozil, da bo hrano in pijačo zastrupil s cianidom in podganjim strupom

Trst

Poštni policisti so aretirali Tržačana, ki je od avgusta lani do maja letos pošiljal grozilna elektronska sporočila prehrambenim podjetjem. Grozil je, da bo, v kolikor ne prejme odkupnine v kriptovalutah, z vbrizganjem cianida in podganjega strupa zastrupljal steklenice vode in prehrambene izdelke v supermarketih.

Na podlagi preiskave, ki jo je vodilo državno tožilstvo iz Rima, so aretirali 47-letnika s stalnim prebivališčem v Trstu.

Grozilna pisma je pošiljal z anonimnih e-poštnih naslovov preko tujih strežnikov. Za nameček je, da bi naslovnike res prepričal v resničnost svojih groženj, na spletu objavljal tudi videoposnetke o zastrupljanju hrane.

Zahteval je visoke odkupnine v kriptovalutah, podjetjem pa grozil tudi, da bo svoja dejanja objavljal v medijih, s čimer bi podjetja še toliko bolj oškodoval in povzročil preplah, saj bi šlo za veliko zdravstveno tveganje potrošnikov, še poroča Primorski dnevnik.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da Tržačan svojih groženj ni uresničil in da ni zastrupil nikakršne hrane ali pijače. Zabeležili so okoli 200 poskusov izsiljevanj, tudi pri podjetjih iz Nemčije, Francije, Švica, Avstrije in Španije.

Preiskava je potekala v sodelovanju z Europolom in avstrijsko policijo.

Med hišno preiskavo so pri 47-letniku našli več predmetov, ki jih je uporabljal v videoposnetkih. Moški je sicer stari znanec policije in tožilstva, v preteklosti je bil že obsojen zaradi spletnih goljufij in izsiljevanja. Sodnik za predhodne preiskave iz Rima je zanj tudi v tem primeru odredil zaporno kazen.

BONUS VIDEO: Goran Lukič o "novodobnem suženjstvu" na Kozini, vložili so kazensko ovadbo

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija