TRUMPOV ZDRAVNIK PRAVI, DA PREDSEDNIK NI VEČ KUŽEN: Vrnil se bo k svojim obveznostim

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je bil pred tednom dni v bolnišnici zaradi covida-19, ni več kužen, je v soboto zagotovil njegov zdravnik Sean Conley. Pred tem je Trump v soboto nagovoril privržence pred Belo hišo, kar je bil njegov prvi nastop v javnosti po okužbi z novim koronavirusom, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Vesel sem, da lahko sporočim, da predsednik izpolnjuje kriterije Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) za varno končanje samoizolacije in da njegovi zadnji testi kažejo, da po trenutno priznanih standardih ne predstavlja več tveganja za prenos okužbe na druge," je v izjavi za javnost poudaril Trumpov zdravnik.

Conley, ki so mu v zadnjih dneh večkrat očitali pomanjkljivo obveščanje javnosti o predsednikovi bolezni, je še dejal, da je Trump prve simptome okužbe z novim koronavirusom imel pred desetimi dnevi.

Po njegovih besedah testi kažejo, da "ni več dokazov za aktivno razmnoževanje virusa" in da se prisotnost virusa pri Trumpu zmanjšujejo. Ni pa dejal, da predsednik nima več virusa.

Conley je še povedal, da Trump nima več povišane telesne temperature, da pa bo še naprej preverjal njegovo zdravstveno stanje, ko se bo aktivno vrnil k svojim obveznostim.

Smernice CDC predvidevajo, da lahko ljudje z blagimi simptomi okužbe z novim koronavirusom končajo izolacijo deset dni po prvih simptomih in 24 ur po tem, ko pri njih ne ugotovijo več prisotnosti virusa.

Ameriškega predsednika so zaradi okužbe z novim koronavirusom prepeljali v bolnišnico 2. oktobra. Tam je ostal tri dni, nato se je vrnil v Belo hišo, kjer je bil v izolaciji.

Pred izjavo njegovega zdravnika je Trump nagovoril privržence pred Belo hišo. Sporočil jim je, da se počuti odlično ter da ne jemlje več nobenih zdravil proti covidu-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  11 .10. 2020 ob  09: 06
-1
Njegove zadnje izjave dajejo slutiti, da je virus pustil posledice. Posledice so, ugotoviti bi bilo potrebno, če je to od virusa ali so stranski učinki zdravljenja.