TRUMP VIDI GRENLANDIJO KOT VELIK NEPREMIČNINSKI POSEL: Obljublja, da tam ne bo gradil svojega hotela

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump se je v ponedeljek pošalil, da na Grenlandiji ne bo zgradil svojega hotela. Trump je v zadnjih dneh večkrat izrazil namero, da bi ZDA kupile to dansko ozemlje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump je na Twitterju objavil fotomontažo, na kateri njegov hotel Trump International iz Las Vegasa stoji nad skromnimi pisanimi hiškami na skalnati obali Grenlandije.

Ob sliki, ki jo je delil tudi njegov sin Eric, je Trump zapisal: "Obljubim, da tega Grenlandiji ne bom naredil!"

Fotomontaža se je prvič pojavila minuli četrtek, pod njo pa je pisalo, da bo takšna videti Grenlandija čez deset let.

Fotografija se je razširila, ko je časnik Wall Street Journal poročal, da si Trump želi kupiti otok. Trump je v nedeljo potrdil, da si ga res želi kupiti, a da to sedaj ni prioriteta njegove administracije.

Trump Grenlandijo vidi kot velik nepremičninski posel in pravi: "Grenlandija je strateško zanimiva in smo zainteresirani, a se bomo še malo pogovorili (z Dansko)".

Danska je v 18. stoletju kolonizirala dva milijona kvadratnih kilometrov otoka, kjer danes živi 57.000 ljudem. Večina prebivalcev Grenlandije so pripadniki avtohtone inuitske skupnosti.

Grenlandsko ministrstvo za zunanje zadeve je v petek sporočilo, da so se na z naravnimi viri bogatem otoku pripravljeni pogovarjati o poslu, a da Grenlandija ni naprodaj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija