TRUMP ŠOKIRAL NA TWITTERJU: "Z Melanio sva okužena s koronavirusom"

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na Twitterju potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. Oba sta v karanteni. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik dobro počuti in da bo še naprej "brez motenj" opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal Beli hiši.

"Takoj bova začela karanteno in okrevanje. To bova prestala skupaj," je na Twitterju, kjer je potrdil, da sta s soprogo okužena s koronavirusom, zapisal Trump.

"Oba sta trenutno dobro in nameravata ostati doma v Beli hiši tudi med njunim okrevanjem," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Trumpov zdravnik Sean Conley. "Pričakujem, da bo predsednik med okrevanjem še naprej brez motenj opravljal svoje naloge," je dodal v kratkem pismu.

Ameriški predsednik in njegova soproga sta se na covid-19 testirala potem, ko so v četrtek okužbo potrdili pri svetovalki Bele hiše Hope Hicks, ki je v torek s Trumpom potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Cleveland.

Bela hiša je tudi odpovedala današnje Trumpovo predvolilno zborovanje na Floridi. Le 32 dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 3. novembra je tudi jasno, da bo moral Trump odpovedati vrsto drugih predvolilnih dogodkov, poroča AFP.

Trumpova diagnoza predstavlja najresnejšo grožnjo zdravju katerega od ameriških predsednikov v zadnjih desetletjih, poroča CNN. 74-letni Trump spada v najbolj ogroženo starostno skupino, v kateri se lahko pojavijo resni zapleti pri bolezni covid-19, ki je doslej v ZDA zahtevala več kot 200.000 življenj, po svetu pa več kot milijon.

Potrditev okužbe pri Trumpu pa bi bila lahko še dodaten dejavnik destabilizacije v že tako zaostrenem političnem ozračju pred novembrskimi ameriškimi volitvami, poroča CNN.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  02 .10. 2020 ob  18: 42
Mogli bi vprasat astrologinjo ce bo se enkrat izvoljen,ker sam si razlagam planete da se mu slabo obeta,booooo
Je pa res da ni zacel nobene vojne kljub svoji naravi ki mu je prinesla veliko popularnost