TRUMP RAZKRIL, KAJ JE POVEDAL VELIKI ČLANICI NATA: "Če ne plačujete, vas ne bi branili!"

Svet

Donald Trump je na sobotnem predvolilnem zborovanju razkril, kaj je povedal predsedniku ene izmed velikih članic Nata, ki ga je v preteklosti vprašal, ali bi jih varovali, če bi jih napadla Rusija, tudi če ne plačujejo v Natov proračun. Številni so zaradi tega v šoku. 

Donald Trump je v soboto na predvolilnem zborovanju v Južni Karolini razkril, kaj je v času, ko je bil predsednik ZDA, odgovoril predsedniku ene izmed velikih držav članic NATO na vprašanje, ali bi jih branili ob napadu Rusije, tudi če ne plačujejo v Natov proračun."Niste plačali? Zamujate? Ne, ne bi vas branil, pravzaprav bi jih spodbudil, da naredijo, kar "za vraga" želijo. Plačati morate!" je bil oster Trump. 

Bela hiša je Trumpove izjave v odzivu ostro obsodila. 

Trump je že dolgo kritičen do zveze Nato in po njegovem mnenju prevelikega finančnega bremena za ZDA.

Kot je znano, prispevajo članice zavezništva v proračun Nata le majhen delež svojega celotnega obrambnega proračuna. Finančno razpolaganje s skupno financiranim proračunom Nata poteka prek ločenega civilnega, vojaškega in infrastrukturnega dela proračuna, pri čemer vsak del temelji na dogovorjeni formuli za delitev stroškov, ki določa višino denarnega prispevka vsake države.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
foresht |  11 .02. 2024 ob  17: 11
-3
tko kot vam stiv rivs, bajdencom in galobom
Stiv Rivs |  11 .02. 2024 ob  16: 34
-2
Tudi CNN je objavil članek iz našega IUSINFO-ta, a ne da ?
Oglej si to : edition.cnn.com/2024/02/10/politics/trump-russia-nato/index.htmL
Video posnetek, na katrem Trump to izjavlja je bil posnet VČERAJ.

Ubogi naši domači Putin-Trumpovci.
Res se jim je skisalo tam zgoraj.
hribi |  11 .02. 2024 ob  11: 59
Kakšne zavajajoč članek, ki ima samo en namen, strašiti pred Trampom. Ta izjava je nastala 17.1.2017 in jo najdete na IUSINFO. Točno tako besedilo kot je omenjeno v tem članku. Takrat se niste nič kaj razpisali in omenjali šokiran javnost. A se vam to zdi pošteno novinarstvo?