TRST ZNOVA PREPLAVILI ŠTEVILNI PROTESTNIKI: "Ali naj nam ponudijo brezplačno testiranje ali pa bomo zaprli pristanišče" (VIDEO)

Trst

Trst so v petek zvečer preplavili številni protestniki proti uvedbi covidnega potrdila, ki bo s 15. oktobrom v Italiji obvezen tako v javnem kot zasebnem sektorju. Po ocenah policije se je zbralo najmanj deset tisoč ljudi, po ocenah organizatorjev pa vsaj še enkrat več.

Covidno potrdilo, ki dokazuje, da je bila oseba ali cepljena proti covidu-19, ali je to bolezen prebolela, ali pa ima negativni test na novi koronavirus, bo v Italiji od 15. oktobra obvezen tako v javnem kot zasebnem sektorju. Že zdaj morajo pogoj PCT spoštovati zaposleni v zdravstvu in šolstvu, obvezen pa je tudi v meddeželnem javnem prometu.

V Trstu je v petek shod potekal že četrtič zapored, po ocenah policije pa se je tokrat zbralo okoli deset tisoč ljudi. Pred deželnim sedežem nacionalne raditelevizije RAI prišlo tudi do izgredov in nasilja, poroča Primorski dnevnik. Skupina protestnikov je v policiste, ki so varovali stavbo, metala steklenice, novinarje pa zmerjala z lažnivci.

Kot poroča spletni portal RTV Slovenija, MMC, je shod organiziralo združenje NO green pass Trieste, ki povezuje različna gibanja in društva. Organizatorji poudarjajo, da ne želijo razdvajati, saj po njihovih besedah pravico do izbire in svobode dela zahtevajo tako cepljeni kot necepljeni.

Protestniki v pogoju PCT ne prepoznavajo strokovnih ukrepov, pač pa v tem vidijo željo po nadzoru državljanov in vsiljevanju cepljenja. Najbolj glasni so bili pristaniški delavci, ki so, kot pravijo, brez ustrezne zaščite delali vso pandemijo, navaja MMC. "Zdaj nam ne bodo dovolili delati, če ne bomo imeli zelenega potrdila, cepljenja? Saj niste resni. Ali naj nam ponudijo brezplačno testiranje ali pa bomo zaprli pristanišče," je dejal eden od pristaniških delavcev.

V Trstu bodo sicer v nedeljo in ponedeljek potekale tudi županske volitve. Eden izmed desetih županskih kandidatov prihaja tudi iz vrst nasprotnikov uvedbe uporabe covidnega potrdila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .10. 2021 ob  19: 28
20
Bravo! Pri nas pa poslusni slovenceljni navajeni komunajzarske diktature pridno ubogajo te kriminalce v vladi. Bebasta mladina pa ne potegne glave iz riti in non stop visi na FB in Instagramu, kjer jim perejo mozgane.
alfa |  02 .10. 2021 ob  18: 56
26
BRAVO,to mi delajte