Trst bodo preplavile pustne godbe

Trst

Trst bo prihodnji konec tedna gostil festival Euro Carneval 2014, ki bo v mesto pripeljal 28 skupin iz Nemčije, Avstrije, Švice, Liechtensteina, Slovenije, Hrvaške in Italije. Gre za posebne pustne godbe imenovane Guggen Bandi.

Štiri dni, od 13. do 16. februarja, bo Trst živel z Guggen Bandi, posebnimi pustnimi godbami, ki imajo svoje korenine v srednjeevropskih državah, maloštevilno so prisotni tudi v Italiji. V Miljah so denimo pred kratkim ustanovili novo skupino.

Poleg tržaške občinske uprave, ki je dogodek sprejela odprtih rok, so povorko podprli tudi Tržaška pokrajina, Dežela Furlanija - Julijska krajina, ustanova FVG Turismo in Občina Milje. Predsednica Tržaške pokrajine Maria Teresa Bassa Poropat je na predstavitvi dogodka povedala, da ima pust na tem ozemlju svoje zgodovinske korenine in da bo s to pobudo še bolj pospešil krajevne sinergije med Trstom in okolico. Na voljo bo tudi 150 brezplačnih vozovnic za pomorski prevoz z ladjo Delfino verde, s katero se bodo sodelujoči iz Trsta pripeljali v Milje.

Na povorki bodo nastopili tudi slovenski godbeniki iz Šaleža, ki bodo spremljali skupino tržaških pustnih mask.

SPORED

Četrtek, 13. februarja

Skupine bodo prispele v Trst in bodo v večernih urah nastopale po tržaških lokalih ter na Borznem trgu in na Trgu  Zedinjenja Italije

Petek, 14. februarja

Skupine sodelujejo na pustnih pripravah v Miljah. Ob 15. uri bo povorka po miljskih ulicah. Ob koncu bo Monster Konzert na trgu Marconi.

Zvečer bodo skupine nastopale na odrih Borznega trga v Trstu in na trgu Zedinjenja Italije.

Sobota, 15. februarja

Ob 15.00 osrednja povorka po tržaških mestnih ulicah – Oberdankov trg, ul. Carducci, Ul. Reti, Ul. Imbriani, Korzo, Borzni trg in trg Zedinjenja Italije.

Ob koncu povorke bo na sporedu Monster Konzert na Borznem trgu.

Kasneje bodo skupine nastopale na preostalih odrih v mestnem središču.

Nedelja, 16. februarja

Nekatere skupine bodo nastopale v mestnem središču.

Deli novico:

mi |  05 .02. 2014 ob  18: 38
imamo maškadaro celo leto na vladi in državnem zboru!!!