TROJNI UMOR V ŠKOCJANU - OD NOŽEV DO SEKIRE: Vznemirjajoči posnetki klicev morilca na 112 (VIDEO)

Kronika

V današnjem nadaljevanju sojenja Petru Gaspetiju za trojni umor v Škocjanu pri Domžalah junija lani so poslušali posnetke treh pogovorov med OKC in obdolženim po umoru. Na prvih dveh je slišati zadihanega in jeznega moškega, ki med kletvicami pove, kaj je storil. V tretjem posnetku pa dobrovoljno povabi policista, naj "pridejo pogledati".

V prvem posnetku je slišati Gaspetija, ki operaterju operativno-komunikacijskega centra (OKC) policije z zelo jeznim in zadihanim glasom reče, da je vse ubil, pove tudi naslov dejanja. Nato prekine, v ponovnem klicu pa operaterja izprašuje, zakaj policisti še niso na kraju dogodka. V tretjem klicu pet minut pozneje, ko je operater vrnil klic, da bi pridobil več informacij, pa Gaspeti z zelo spremenjenim glasom in porogljivim glasom policiste pozove, naj pridejo pogledati, kaj se je zgodilo.

Med branjem listin je tožilka Maša Podlipnik prebrala tudi zapisnik ogleda kraja dogodka, kje so se nahajala trupla treh žrtev, kakšne rane so imela, kje vse je bila kri, pa tudi o najdbi večjega noža v enem od prostorov hiše, o okrvavljenem umivalniku v garaži ter najdbi mesarske sekire, etuija za nože in več nožev ter brusa za nože v garaži.

Kot je še prebrala tožilka, so forenziki tudi potrdili, da so na držalu noža ter na telefonski slušalki, najdeni v hiši, potrdili biološke sledi Petra Gaspetija. Forenziki so tudi potrdili, da krvave sledi stopal po hiši pripadajo obdolženemu.

V nadaljevanju sojenja bo sodišče prihodnji torek, 20. aprila, zaslišalo sodnega izvedenca psihiatra Petra Preglja, ki je v tem primeru presojal, ali je obdolženi sposoben spremljati sojenje. Zagovornik obdolženega Gaspetija je sicer predlagal, da bi sodišče imenovalo novega izvedenca psihiatrične stroke, a je sodni senat predlog zavrnil.

Psihiatrični izvedenec Dragan Terzič je minuli teden v pričanju pred sodnim senatom obdolženemu pripisal shizoidno in deloma narcisistično osebnostno motnjo, a se je svojih dejanj po oceni izvedenca kljub temu zavedal. Predsednica sodnega senata Marjeta Dvornik je danes izpostavila, da tudi ugotovitev izvedenca Preglja "kar se same diagnoze tiče ni drugačna".

Gaspetiju tožilstvo očita trojni umor na grozovit ali zahrbten način, za kar je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora. Gaspeti naj bi 13. junija 2020 v Škocjanu pri Domžalah z ostrim predmetom tako hudo poškodoval sorodnike, stare 81, 74 in 51 let, da so na kraju umrli. Žrtve so bili babica, dedek in stric. Po dogodku je sam poklical policiste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  12 .04. 2021 ob  16: 59
če bi se kaj takega zgodilo družinskim članom našega sodstva, bi potem takoj uzakonili smrtno kazen za taka grozodejstva in pedofile, tako pa le 15 let, pa še malo bo prasec "pridkan" se bo lepo obnašal in čez 5 let bo zunaj in nazaj klal....
bubobubo |  12 .04. 2021 ob  13: 59
in spet bo nekdo neprišteven in za tri življenja ne bo odgovarjal, da ne govorimo o smešno nizkih kaznih za take zločine