TRILETNI DIRKAČ: Vozi bolje kot večina odraslih voznikov (FOTO, VIDEO)

Svet

Tri leta star Zayn Sofuoğlu je izjemno spreten voznik, ki po mnenju mnogih prekaša večino odraslih voznikov. Po poročanju spletnega medija Motor1 je Zayn že pri dveh letih začel upravljati motocikel, pri treh letih pa je presedlal na avtomobil.

Njegov oče, priznani motociklistični in avtomobilistični dirkač Kenan Sofuoğlu, je zagotovo prispeval k njegovim voznim sposobnostim, vendar je Zayn v garaži, kjer se igra s očetovimi avtomobili in motorji, razvil svoj edinstven slog vožnje. Čeprav se mnogi bojijo, da bi se lahko tragično izšlo, če bi se Zayn odpravil na cesto, njegov oče ostaja trden pri svojem stališču, da mora svojemu sinu omogočiti, da uresničuje svoje sanje, in da je vedno pod nadzorom. 

Po poročanju spletnega medija Car and Driver Zayn upravlja avtomobil tudi s tablico, ki je povezana s kamero GoPro, in se zdi, da se povsem sproščeno zabava med vožnjo Ferrarija SF 90 Stradale po svojem dvorišču. Gre za izjemno redka in dragocena vozila, saj jih izdelajo le v omejeni količini. Ferrari SF90 Stradale je hibridni superavtomobil, ki ga poganja 4,0-litrski V8 motor s 769 konjskimi močmi, podprt z elektromotorji, ki zagotavljajo dodatnih 217 konjskih moči.

Zdi se, da je pred Zaynom svetla prihodnost, kar zagotovo ni presenečenje, saj je že v tako mladi dobi pokazal izjemne vozniške sposobnosti. Kot poroča spletni medij Top Gear, je Kenan Sofuoğlu že prejel ponudbe za sodelovanje v dirkaških tekmovanjih z Zaynom, vendar je zaradi starostne omejitve ta možnost za zdaj še zaprta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  10 .03. 2023 ob  05: 19
Tako se unicuje ljudi ko se jih ze od malega uči bit materjalist!
Zalostno je tudi kako to mediji pisete kot da je to zdej pomembno! Prej žalostno kako ucijo otroke! Ta ko bo zrastu ne bo cenu nic