TRIJE ZABODENI SREDI TRSTA: Po masovnem pretepu moškega pridržali

Kronika

V ponedeljek popoldne je prišlo na Trgu Garibaldi v Trstu do masovnega pretepa, v katerega je bila udeležena skupina mlajših moških, tujcev, ki imajo urejeno bivanje v Italiji. Neuradno naj bi šlo večinoma za državljane Kosova, ki so v Trstu zaposleni v gradbeništvu.

Le nekaj ur zatem, ko se je iz bližnje Ulice Pascoli odpeljali italijanski predsednik Sergio Mattarella, je na Trgu Garibaldi nastalo pravo "bojno polje", poročajo italijanski mediji. Kaj je vzrok za tako množičen pretep, še ni znano, predvidevajo pa, da je svoje pridodal tudi alkohol. Gre za ulico, kjer je kar nekaj barov, v katerih se delavci zadržujejo po koncu delavnika.

Najprej naj bi se vnel pretep med dvema gostoma v enem od lokalov, nekaj minut kasneje pa naj bi se množica mladih že lovila po trgu, vpila ter prevračala stole in mize. Eden od udeležencev naj bi izvlekel nož in zabodel najmanj tri fante, ki so potrebovali nujno zdravniško pomoč. Eden naj bi bil huje ranjen.

Ob prihodu policistov so se moški hitro razšli, enega naj bi pridržali. Neuradno naj bi šlo za moškega, ki je uporabil nož.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  30 .03. 2022 ob  17: 53
12
Pa to so isti ki so se nazadnje stteljali.