TRIJE RAZLOGI, ZAKAJ BI PARI MORALI ODITI ISTOČASNO V POSTELJO: Od tega je odvisno tudi zdravje!

Trendi

Ste nočna ptica, vaš partner pa se rad zbuja zelo zgodaj? To, da z ljubljeno osebo uskladite spalne navade in skupaj ležete k nočnemu počitku, ne bo le pozitivno vplivalo na vaš odnos, ampak tudi na vaše zdravje.

Raziskave psihologov in zakonskih svetovalcev so pokazale, da ima skupen odhod v posteljo v partnerskem odnosu naslednje koristi.

1. Negovanje intimnosti

Vsak par si želi ljubkovanja in časa za pogovor. Če gresta skupaj spat, je to idealen čas za izpolnitev želja, božanje in izmenjavo nežnosti, pa tudi za pogovor o dnevu, ki ste ga preživeli ali o prijetnih načrtih za prihodnost.

Znanost tudi pravi, da božanje spodbuja telo, da sprosti nevrotransmiter oksitocin. Je hormon užitka in intimnosti, ki vam pomaga, da se še bolj približate partnerju in se počutite srečne v njegovi prisotnosti.

2. Koristi za zdravje

Odhod v posteljo hkrati s partnerjem vam bo pomagal, da se boste bolje prilagodili drug drugemu in postali bolj sinhronizirani pri vsakodnevnih aktivnostih, ki vas čakajo naslednji dan.

Spanje skupaj ne vpliva le na vaš odnos, ampak tudi na vaše zdravje, trdijo raziskave. Lahko zmanjša anksioznost, uravnava krvni tlak, krepi pa tudi imunost.

3. Postali boste bolj strpni

Ne glede na to, da imate na začetku zveze drugačne spalne navade, bo za vaš odnos koristno, da jih s partnerjem uskladite. Postali boste veliko bolj strpni tudi pri drugih vsakodnevnih stvareh, trdijo svetovalci za zakonske zveze.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija