Tretji večer Jeffa

Na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper se bo danes odvil že tretji večer Jeffa, na katerem bodo nastopili Dirty Sanchez in Luca Ciarla Quartet. 

Ljubljanska zasedba Dirty Sanchez igra mediteransko fuzijo etna in funka. Svežo ekipo sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki spretno mešajo avtorsko glasbo in aranžersko predelane tradicionalne pesmi. Večinoma gre za zlitje balkanske, afriške in španske romske glasbe, interpretirane na funky način, kar ji daje močan plesni groove.

Luca Ciarla je eden izmed najbolj ustvarjalnih violinistov na glasbeni sceni. Njegova glasba lahkotno presega meje med žanri, je čarobno zvočno zapeljevanje s popolnim ravnovesjem med kompozicijo in improvizacijo, tradicionalnim in sodobnim. Ciarla je s svojim edinstvenim slogom zapeljal občinstva mnogih mednarodnih festivalov jazza, klasične glasbe in glasb sveta, v več kot tridesetih državah vseh kontinentov, občinstvo Jeffa pa bo nagovoril v svoji kvartet zasedbi. Tu še posebej pridejo do izraza izvirne melodije, harmonična barvitost in nalezljivi ritmi, v katerih se srečujeta sodobni jazz in etno, ustvarjajoč značilen mediteranski zvok.

Istrski kulinarični kotiček bo tokrat predstavljal Ekološko kmetijo Bajda. Njena primarna dejavnost je ekološka pridelava in predelava oljk. Ekstra deviško oljčno olje Bajda je certificirano z zaščiteno označbo porekla, kakovost olja je redno preverjana na kemijskih analizah. Poleg stalnega izobraževanja, ki temelji na razvijanju kakovosti oljčnega olja, je oljčno olje esenca duhovnega razvoja kmetije, ki so jo osnovali na enakovrednem sodelovanju vseh družinskih članov. Ponujajo različne izdelke, povezane s plodovi oljke, med njimi vložene oljke, oljke v piranski soli, pesto, bruschette in pecivo (piškotke, krostato, pogačo), pri katerem olje nadomešča ostale oblike običajno rabljenih maščob pri peki. Temeljni element kakovosti predstavlja zavest o nujnosti stalnega izboljševanja kvalitete oljčnega olja, prizadevanje za doseganje vrhunskosti slovenskega ekstra deviškega oljčnega olja in za njegovo izvirno in zdravo uporabo v kulinariki; za izbornost okusov in stalno iskanje kulinarično izpopolnjenih mešanic olja, ustreznih posameznim okusom in jedem.

 

Deli novico: