TRETJI KANDIDAT ZA KOPRSKEGA ŽUPANA: V bitko gre Marijan Križman

Koper

Kandidat koprskih Socialnih demokratov za župana bo predsednik lokalnega odbora stranke Marijan Križman, ki je prepričan, da je v Kopru čas za spremembe. SD se na lokalne volitve podaja pod geslom Koper enakih možnosti, na listi za občinski svet pa bo 24 kandidatov, od tega 13 žensk. Kot je ocenil Križman, gre za kombinacijo izkušenih in mladih.

Med ključnimi točkami programa je nekdanji poslanec na današnji novinarski konferenci izpostavil skrb za ranljivejše družbene skupine, gradnjo varovanih stanovanj in povečanje pomoči pri samooskrbi ter sprejem občinskega prostorskega načrta, "da bodo vsi vedeli, kaj se bo v tej občini gradilo in kje se bo gradilo".

Županski kandidat je izpostavil še skrb za prebivalstvo podeželja, revitalizacijo starega mestnega jedra Kopra prek nižjih cen najemnin in obnovo osnovne infrastrukture, soodločanje občanov o proračunu prek instrumenta participativnega proračuna, namenjanje več denarja humanitarnim društvom in organizacijam ter enakomerno podporo vsem lokalnim športnikom in športnim klubom.

Nenazadnje je za Križmana pomembno tudi ponovno omogočiti demokratične razprave, ustvariti primerne pogoje za razvoj obrtništva in podjetništva ter zmanjšanje ladijskega hrupa in emisij iz koprskega pristanišča.

Na kandidatni listi za občinski svet bo 24 kandidatov, od tega 13 žensk. Križman je ob tem ocenil, da imajo "izkušene in mlade ljudi, s katerimi smo pripravljeni realizirati svoj program".

Križman na novembrskih volitvah pričakuje "zmagoviti" rezultat oz. takšno število občinskih svetnikov, "da se bo v občinskem svetu Mestne občine Koper vzpostavila demokracija in odločanje s pogovorom, ne s tipkalnim orkestrom". Je pa županski kandidat priznal, da je bilo težko najti kandidate, saj "se niso ljudje pripravljeni izpostaviti pod takimi pogoji, kot vladajo v Mestni občini Koper za časa volilne kampanje".

Glede morebitnega sodelovanja z ostalimi opozicijskimi strankami in županskimi kandidati je Križman povedal, da za sodelovanje v predvolilnem času ni bilo potrebnega konsenza, vendar nameravajo z njimi ustvariti neke vrste simbiozo. Pri tem se bodo skušali dogovoriti o merilih obnašanja in iskanja rešitev ter podpreti skupnega kandidata v drugem krogu.

Križman je dodal, da se nameravajo srečati tudi z nekdanjim sodelavcem župana Borisa Popoviča Gašparjem Gašparjem Mišičem, ki se v javnosti omenja kot možni županski kandidat, čeprav dvomijo v iskrenost namenov tovrstne kandidature.

Županskih kandidatov bo v Kopru verjetno več, uradno pa je svojo kandidaturo za zdaj poleg aktualnega župana Popoviča najavil še kandidat NSi Danijel Sertič.

Deli novico:

Viking |  20 .10. 2018 ob  12: 26
Oh, ja pa jade.
Zanimivo, zanimivo druže Marjane. Ako vi ne budete predsednik, ne če niko drugi.

Ma, va kagar. Malo morgen. Nisi delal nič (neanka parkete), uničil si pobudo Davida Klemenca in Jake Mermolja, ker se tovariši ščitite med sabo.

Čudi me predvsem zakaj to podlasico od Gregorja Guliča vlečeš poleg. Ni bil on z Mermoljo dober? Ni bil on pri Polki?
Ali je spet in, da se te študentske funkcionarje ki zlorabljajo položaje, spet vlači zraven ker tako računate na več glasov?
sd |  11 .10. 2018 ob  18: 49
zgublja na obali ker ne anredi koraka naprej - živi v povojnih časih..sramota
kaj je zdaj? |  11 .10. 2018 ob  11: 40
ste se levičarji skregali...Popo vas bo pomalical..
@ @@ empir ob 18.45 | danes ob 19:55 |  |  10 .10. 2018 ob  17: 28
V Kopru sem vsak dan - od leta 1956 in ga imam še vedno zelo dobro v spominu zato s teboj ni kaj razpravljati. Če bi hotel objektivno preštudirati zadevo bi bilo treba malo pobrskati po dokumentih, slikah, arhivih. In mimogrede takrat se je gledalo tudi na kvaliteto in ne samo kvantiteto (ko to omenim občinarjem, se mi ti nasmejijo in rečejo, da sem za luno, kdo še gleda danes kvaliteto, kaj te briga, važno je, da se denar obrača), tak je odgovor. Kar se turistov tiče - tudi tu ni kaj - včasih je bil Hotel Triglav, Hotel Galeb z muziko, kasneje tudi terasa Žusterne in ti povem, da si se v poletnih mesecih vsak večer - VSAK delavnik! - komaj prebijal po Kidričevi, Čevljarski in zlasti na pločniku pred Triglavom, kjer se je plesalo na živo muziko (prav tako v Galebu in...), da sem se komaj prebil do zidu in ograjice ter splezal gor, da sem opazoval to gužvo. Glej, glej pa še v Miami ni bilo treba prosit, da se sedaj turisti vračajo - našli so nas sami! Tvoj komentar pojasnjuje to kar sem že napisal spodaj zraven pa dodajam, da zgleda, da ostale kraje po Sloveniji ne poznaš in tudi Trsta, Milj itd. ne in je tvoja ocena in videnje zelo - no, ritolizniško. V Kopru se v 16. letih zgradilo toliko kot so dopuščale finance in krediti, koliko se je naredilo na vaseh, lahko bereš. Lahko tudi pregledaš investicijske plane MOK in če bi jih med seboj primerjal, pogledal kaj je bilo realizirano, kdaj so se dela začela, kakšen je bil plan pred 3. leti in kakšen je letos, kdaj se je vse skupaj zagnalo - bi lahko kaj razbral, a dvomim da to znaš. Še enkrat Koper se je vsako leto spreminjal, kljub temu pa sem določenih investicij v teh 16. letih vesel in jih odobravam. Ne morem pa reči, da je to nekaj oh in ah, mu zato postaviti spomenik, ker je marsikaj drugega tako narobe, da svet še ni videl. Župan dela (?) le tisto za kar je bil izvoljen in ne s svojim denarjem, če bi - bi bilo malo drugače. Morda več kvalitete.
Ante |  10 .10. 2018 ob  14: 39
-2
@Jurij, sedanja občinska oblast v Ankaranu ne ve da je živa. Bog se nas usmili, naj pride tudi Riko bi sigurno bilo boljše.
jurij |  10 .10. 2018 ob  11: 13
stranke , ki jim je za ljudi, bi morale pustiti Koper pri miru in se potrudit, da Popovič ne prevzame še Izole, Pirana in Ankarana.
Zakaj SD, SMC in drugi predlagajo svojega kandidata za župana v Ankaranu , namesto, da bi podprli sedanjo občinsko oblast? Seveda sedanja oblast ni idealna, je pa zagotovo bolje da ostane, kot da pride na oblast Matoz ali kdorkoli ki je tesno povezan z oblastjo v Kopru.
Izola |  10 .10. 2018 ob  10: 34
V kopru ni pravega kandidata! Po moje bi prej zmagal riko ce bi kandidiral ker ga vsi poznamo in vemo da je dobricina! L.p kopercani
Tovarisi |  10 .10. 2018 ob  09: 19
pisite kuci propalo
oo |  10 .10. 2018 ob  08: 57
gregorček :)
Riko |  10 .10. 2018 ob  08: 13
po moje če med vsemi najavljenimi kandidati kandidira še Riko.100% zmaga. bosta vsaj štimala zvok in slika in bomo dobili to kar smo volili. 4 leta ne bo narejeno nič se bomo pa vsaj nasmejali.
@ramon | včeraj ob 20:29 |  10 .10. 2018 ob  08: 06
Se rodiš in razvijaš v tej smeri.
impil |  09 .10. 2018 ob  22: 39
Jaz pa mislim da bo še drugi krog volitev, Kjer dajem največ možnosti Bržanu in Popoviču. Bomo videli.
1