TRETJA ZMAGA KOPRČANOV: Prednost je rasla iz minute v minuto, kljub rdečemu kartonu (FOTO)

Koper

Rokometaši Kopra so v 9. krogu lige NLB premagali Krško s 33:18 (17:8).

Rokometaši Kopra so v devetem krogu tretjič zmagali in se v zgoščeni spodnji polovici lestvice s sedmimi osvojenimi točkami vsaj začasno povzpeli na osmo mesto. Krčani kot novinci med elito ostajajo na dnu brez zmage, na deveti tekmi pa so še sedmič izgubili.

Koprčani so vseh 60 minut igrali precej bolje od gostov. Izenačen je bil le začetek, nato pa so z delnim izidom 4:0 med 12. in 16. minuto najprej prednost povišali na pet golov (10:5), v 26. minuti pa na +8.

Tudi neposredni rdeči karton domačih, ki ga je prejel Luka Vujovič v 27. minuti, ni spremenil razmerij na igrišču. Koper je bil po prednosti devetih zadetkov ob daljšem odmoru tudi v drugem razigran, prednost pa je rasla iz minute v minuto. V 40. je znašala 22:9, v 50. pa 27:11, na kar so se domačini proti povsem nemočnim gostom le nekoliko ustavili.

Najboljši strelec tekme je bil Bor Breznikar s sedmimi goli, pri Krškem je s štirimi zadetki dvoboj končal Marko Sintič. Med vratnicama je pri domačih blestel Marin Đurica, ki je ob 63-odstotni uspešnosti ustavil 17 strelov.

Koper bo tudi v 10. krogu v petek igral v domači dvorani, tekmeci bodo rokometaši Grosista Slovana. Krško bo že v sredo gostilo Maribor Branik.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 300, sodnika: Lah in Sok.
* Koper: Jelovčan, Đurica, Žagar 1, Furlan 5, Poklar, Konjevič, Bekrič 6 (2), Moljk 2, Stojanović, Vujović, Zugan, Sanabor 1, Marić 2, Kete 3, Breznikar 7, Bratkovič 6.
* Krško: Logar, Žitković, Kozole, Škafar 1, Sintič 4, Sobotič, Romih 1, Grobelnik, Baznik 1, Resnik, Košir 1, Novak, Glaser 2 (2), Švalj 2 (1), Dosedla 3, Šibanc 3 (1).
* Sedemmetrovke: Koper 3 (2), Krško 7 (4).
* Izključitve: Koper 10, Krško 4 minute.
* Rdeči karton: Luka Vujovič (27.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija