TRENERSKO MESTO KOPRA PRIMORSKE PREVZEMA ŽAKELJ: "Verjamem, da bomo sezono izpeljali uspešno"

Koper

Iz košarkarske ekipe Koper Primorska so sporočili, da Andrej Žakelj ostaja na čelu tigrov do konca sezone. Žakelj je ekipo vodil tudi na zadnji tekmi lige Aba proti Crveni zvezdi.

"Vesel sem, da smo z vodstvom KK Koper Primorska našli skupen jezik. Verjamem, da bomo sezono ob dogovorih in z vzpostavitvijo vizije izpeljali uspešno. Izjemno sem vesel odziva, ki ga je naša ekipa doživela na tekmi proti Crveni zvezdi. Zbrani na tribunah so pokazali, da so pravi navijači kluba in koprske košarke. Navijanje in vzdušje v Areni Bonifika sta bila enkratna. Atmosfera je ponesla celotno moštvo, ki je s tem prejelo nekaj dodatnih atomov moči. Tega si želimo tudi na vseh prihajajočih tekmah, saj smo lahko še močnejši le s podporo navijačev," je dejal trener Žakelj.

Postojnčan se je kot pomočnik Jurice Golemca obalnemu klubu pridružil sredi sezone 2017/18, tudi po zaslugi njegovega strokovnega dela s košarkarji in skrbnih analiz tekmecev pa se je začel strm vzpon koprske košarkarske zgodbe. Klub je z njim v vlogi pomočnika glavnega trenerja osvojil vseh šest lovorik.

PSI V BONINIH POGRIZLI DOMAČINKO: Brez nadzora so vsak dan, mimo njih pa v šolo hodijo otroci (FOTO)

Na naše uredništvo se je obrnila bralka iz Boninov, ki je na božični dan doživela neprijetno, predvsem pa boleče srečanje s sosedovimi psi. Štirje psi pasme anatolski ovčar, znani tudi kot turški kangali, so jo napadli pred njeno hišo, jo popraskali in pogrizli.

Pred prihodom na Obalo je Žakelj kot glavni trener deloval v Šentjurju, Podčetrtku, na Poljskem pri Lubinu, v sezoni 2015/16 pa Lastovko, ki se je kasneje preselila v Koper, presenetljivo popeljal vse do finala slovenskega pokalnega tekmovanja.

Poleg večletnega delovanja v vlogi pomočnika trenerja ima 41-letni trener izkušnje tudi s košarkarskega parketa, saj je bil več kot desetletje aktiven košarkar na prvoligaških prizoriščih.

Obalo so v minulih dneh zapustili številni igralci. Po Marjanu Čakarunu, Lanceu Harrisu in Marku Jagodiću-Kuridži sta nazadnje na svoja naslova boljši ponudbi prejela še Stephen Holt in slovenski košarkarski biser Žan Mark Šiško.

Ob Žaklju bo v vlogi pomočnika trenerja še naprej Jan Šentjurc. Koprčani bodo v nedeljo gostovali pri beograjskemu Partizanu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija