TRENER V HOTELSKI SOBI NADLEGOVAL 15-LETNICO: "Prosil me je za objem in se me začel povsod dotikati"

Kronika

Mlada športnica, članica plavalne zveze iz Furlanije (Benečije), je svojega trenerja plavanja obtožila, da jo je pred dvema letoma v Rimu, kamor so odšli na tekmovanje, spolno nadlegoval. Moški, ki ga je vedno imela za 'starejšega brata', se jo je nenadoma začel dotikati po celem telesu, zato je pobegnila iz njegove hotelske sobe. Po končani preiskavi so 27-letnega trenerja obdolžili nasilja nad mladoletnico. Moški obtožbe zanika.

Fotografiji sta simbolični. 

Po poročanju Corriere della Sera se je dogodek zgodil 10. avgusta 2021 zvečer, pred tekmo, v hotelu v Rimu, kjer je bivala tekmovalna ekipa. Deklica je preiskovalnemu sodniku povedala, da je okoli devetih zvečer njena prijateljica, s katero je bila v hotelu, prejela trenerjevo sporočilo, naj jo pošlje v njegovo sobo. "Nisem mogla reči: 'Ne grem'; to je trener; če me kaj vpraša, je, kot da bi mi to rekla mama." Ko je prišla v trenerjevo sobo, ji je ta začel postavljati neprijetna vprašanja o njenem takratnem fantu, tudi z vulgarnimi izrazi. "Nisem mu hotela odgovoriti. Potem me je prosil, naj se uležem na posteljo, ker je želel, da tam spim. Rekla sem mu, da ne."  

Takrat se je situacija spremenila. "Prosil me je za objem in se me začel povsod dotikati s svojimi rokami. Zato sem pobegnila," je v joku pripovedovala deklica. "Zaupala sem mu, vedno je bil dobra oseba."

Tekmovanje dan za tem je bilo uspešno, vendar se je njeno življenje spremenilo. "Zaprla sem se vase, pred tem sem bila ekstrovertirana. Več mesecev sem vse držala v sebi."

Medtem se trener brani in zavrača vse očitke. A preiskovalni organi so verjeli deklici ter zoper njega vložili ovadbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija