PODROBNOSTI HUDE NESREČE PRI SEŽANI: Čelno trčenje cesto zaprlo za tri ure

Kronika

Včeraj ob 20.18 so bili policisti obveščeni, da je med Vrhovljami in Sežano prišlo do hujše prometne nesreče.

Fotografija je simbolična.

Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, iz vozil rešili dve osebi, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri iznosu, oskrbi in prenosu ponesrečenih oseb do reševalnih vozil, nevtralizirali razlite tekočine ter nudili pomoč delavcem cestnega podjetja in policiji. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, ki so jih reševalci prepeljali v izolsko bolnišnico, je poročala uprava za zaščito in reševanje, policisti pa so naknadno podali več podrobnosti. 

Povzročitelj, 59-letni moški, doma iz Sežane, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri Vrhovelj proti Sežani, je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal preko neprekinjene sredinske črte na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno nasproti pripeljal 53-letni moški iz okolice Sežane.

Zaradi poškodb so bili oba voznika in sopotnik v vozilu povzročitelja (60-letni moški) odpeljani v izolsko bolnišnico. Povzročitelj je utrpel hude telesne poškodbe, medtem ko sta njegov sopotnik in drugi voznik utrpela lažje telesne poškodbe. Zoper oba voznika je bil odrejen strokovni pregled. Po prejeti informaciji glede poškodb in stopnje alkohola v krvi (povzročitelj naj bi imel v krvi višjo stopnjo alkohola) so policisti obveščali tudi državnega tožilca.

Prometno nesrečo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje, povzročitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila cesta zaprta do 23.23.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija