TRČENJE NA VOJKOVEM NABREŽJU, POLICIJA IŠČE POVZROČITELJA NESREČE: Po divjanju BMW odneslo v drugo vozilo, to pa v drevo (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 20.56 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Vojkovem nabrežju v Kopru. Voznik belega BMW-ja je odpeljal s kraja. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil za enkrat neznani voznik osebnega avtomobila BMW, ki je vozil po Ferrarski z neprilagojeno hitrostjo in v križišču zavijal desno na Vojkovo nabrežje. Pri tem je izgubil kontrolo nad vozilom in trčil v osebni avto Seat Leon, ki ga je vozil 40-letni domačin, ki je vozil v isto smer pred njim. Osebni avto Seat je odbilo v desno, kjer je trčil v drevo, voznik BMW-ja pa je pobegnil. 

40-letnik se je v nesreči poškodoval in je bil odpeljan v izolsko bolnišnico. Vozilo BMW je bilo kasneje najdeno na Kraljevi ulici, kdo ga je vozil pa policisti še preiskujejo. Povzročitelja čaka kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah sicer intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 164 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v šestih primerih.

Voznik iz Kopra pozitiven na marihuano in kokain

Ob 2.46 so policisti od Valete proti Strunjanu ustavili 33-letnega Koprčana, voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo iz vozila zaznati močan vonj po marihuani. Med odrejenim preizkusom alkoholiziranosti je policistu izročil PVC škatlico z manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, snov bo poslana na ekspertizo.

Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,05 mg/l, odrejen hitri postopek za prepoznavo prepovedanih drog je bil pozitiven na marihuano in kokain, odrejen strokovni pregled pa je voznik odločno odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Pobegih so policisti zasegli osebni avto 28-letniku, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kraje

S parkirišča v Kopru je nekdo med 11.45 in 13.05 uro ukradel zaklenjeno električno kolo znamke Haibike, belo - črne barve z modrim napisom, vredno 3400 evrov.

Ponoči je nekdo na počivališču Ravbarkomanda iz kabine parkiranega tovornega vozila, italijanskih registrskih tablic, državljanoma Romunije ukradel torbico z vsemi dokumenti in 6000 evri gotovine. Torbica je bila ob ženski, ki je spala.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 18. 8. 2020 do 6. ure 19. 8. 2020 obravnavanih 18 ilegalnih migrantov: na območju PP Kozina 14 državljanov Afganistana in 3 državljani Turčije, na območju PP Koper pa 1 državljan Bangladeša. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 3  državljane Pakistana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija