TRČENJA Z VLAKOM NI PREŽIVELA: Obvozila dva avtomobila in mimo polzapornic naravnost na tire

Kronika

Na Ulici Jožeta Jame v Ljubljani je okoli 9. ure na prehodu čez železniško progo vlak trčil v osebno vozilo. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, je v nesreči umrla 82-letna voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na progo, tik preden je po njej pripeljal tovorni vlak. Prehod, na katerem se je zgodila nesreča, je zavarovan s polzapornicami. Po doslej znanih podatkih je 82-letna pripeljala do prehoda, tam obvozila dve osebni vozili, ki sta že stali pred spuščenimi zapornicami, in zapeljala mimo njih, tik preden je pripeljal tovorni vlak. V trčenju je bila tako hudo poškodovana, da je na kraju nesreče umrla.

Pri železniškem postajališču Ljubljana Tivoli pa je v sredo zjutraj vlak trčil v 63-letnika. Moški je prečkal železniško progo izven prehoda, ko je pripeljal vlak. Strojevodja je zaviral, ampak je na ozkem delu proge pešca vseeno oplazil. 63-letnik se je huje poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Moškega so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. O vseh okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija