TRAVMATIČNA IZKUŠNJA KANADČANA V ISTRI: Zvezan in na pol gol iskal pomoč na ulici

Istra

Hrvaški mediji poročajo o neprijetnem incidentu, ki se je v noči iz sobote na nedeljo pripetil v hostlu Antique v Pulju. 36-letnega Kanadčana je tam oropal 22-letnik, ob tem pa ga zvezal in mu grozil s pištolo. Turist je v šoku po ropu napol gol iskal pomoč na ulici. 

Oba moška naj bi bivala v istem hostlu, eden kot turist, za drugega pa je znano le, da je dobro znan policiji.

Kot neuradno poroča Glas Istre, je Kanadčan spal, sredi noči pa se je zbudil in v sobi zagledal moškega, ki je brskal po njegovih stvareh. Ko je tat opazil, da se je Kanadčan zbudil, mu je zagrozil s pištolo, ga zvezal in ga, potem ko mu je vzel mobilni telefon in bančno kartico, pustil v sobi.

Kanadčan je uspel izstopiti iz hostla in se po pomoč odpravil na ulico. Vidno travmatiziran, gol in bos, le v spodnjicah in črni majici, je stal ob semaforju poleg puljske pošte in prosil mimoidoče za pomoč. Njegove roke so bile tesno zvezane s telefonsko žico.

Takega je opazila Puljčanka, ki se je okoli šestih in pol zjutraj vozila v službo. Pomagala je nesrečnemu neznancu, poklicala policijo in z njim počakala na njihov prihod. Po hitri reakciji policije so storilca prijeli na območju Reke, še poročajo mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija