TRAMONTANA, NALIVI S TOČO, PODRTA DREVESA, POPLAVLJENE CESTE: Poglejte, kaj je po državi zagodlo vreme (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Na Obali smo se zbudili v jasno in sončno jutro, večerna tramontana je le še bled spomin. Veliko nevšečnosti pa je včeraj popoldne in zvečer vreme povzročalo v notranjosti države. Neurja so bila najhujša v vzhodni polovici, kjer je voda zalila več kleti, ponekod je klestila toča. Zaradi nanosov in podrtih dreves je bil oviran tudi promet. Na upravi RS za zaščito in reševanje so skupno zabeležili več kot 200 dogodkov, aktiviranih je bilo 88 gasilskih enot. 

V občini Domžale je popoldne močnejše neurje zajelo širše območje Jarš, Rodice in Vira ter center Domžal. Zalitih je bilo več kleti in garaž, meteorna voda je ogrožala več objektov. Gasilci so posredovali na 21 lokacijah.

Na območju občine Lukovica je močnejše neurje zajelo širše območje vasi Rafolče. Zalitih je bilo več kleti in garaž, meteorna voda pa je ogrožala več objektov. Gasilci so posredovali na 16 lokacijah, aktiviran je bil tudi štab civilne zaščite občine Lukovica.

Neurje z nalivi in točo je popoldne zajelo območje občine Radlje ob Dravi. Prostovoljni gasilci so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov na območju Radelj in Vuhreda izčrpali meteorno vodo. Delavci cestnega podjetja Voc Celje pa so z regionalne ceste Dravograd-Maribor v občini Podvelka na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Toča je marsikje poškodovala vinograde ter uničila pridelek. Andy Novak poroča o neurju s točo na območju Selnice ob...

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 27. maj 2021

Veliko dela so imeli tudi štajerski gasilci. Med drugim so o več podrtih drevesih, zalitih kleteh, tudi o plazovih poročali z območja Selnice ob Dravi, Ruš, Rač in Frama, Maribora, Pesnice, Poljčan ter Lovrenca na Pohorju.

Na območju občine Slovenske Konjice je bilo zalitih več kleti in garaž, meteorna voda je ogrožala več objektov, prostovoljni gasilci iz več društev pa so posredovali kar na 23 lokacijah.

Tudi občino Gornja Radgona je zajelo močno neurje. Tam je strela udarila v drevo, ki je zagorelo, požar so pogasili gasilci. Ti so pomagali tudi pri prečrpavanju meteorne vode iz več objektov, navaja uprava. Gasilci so prečrpavali vodo tudi v naselju Pušča na območju Murske Sobote.

Rok Vukan nam je poslal fotografijo, ki je nastala v Lovrencu na Pohorju kjer je neurje s silovitim nalivom spremljala večja količina sodre in manjše toče. Hvala vsem za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 27. maj 2021

O poplavljenih objektih in blatu na cestah so poročali tudi iz Trebnjega, kjer so posredovali gasilci in delavci komunale. Tudi na območju Novega mesta je neurje naneslo blato na več cest, poplavljen je bil en objekt. Tudi tam so posredovali gasilci in delavci cestnega podjetja. Več objektov je bilo poplavljenih na območju Mirne Peči.

Prometno-informacijski center za državne ceste je opozarjal, da nevihte z močnimi nalivi in točo ponekod ovirajo promet, zato so voznike pozivali k previdni vožnji, prilagojeni razmeram.

Regionalna cesta Ruše-Puščava je bila pri Fali zaprta zaradi nanosa kamenja in zemlje. Na glavni cesti Maribor-Dravograd je bil pri Selnici ob Dravi zaradi poplavljenega cestišča promet urejen izmenično enosmerno, prav tako na glavni cesti Mestinje-Šentjur pri Belem, a tam zaradi zemeljskega plazu.

Padavine so sicer ponoči ponehale, veter pa se je umiril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija