TRAGIČNO: Pijana in drogirana trčila v turiste, umrla je petmesečna dojenčica

Kronika

Na španskem otoku Lanzarote se je zgodila srhljiva tragedija, ki je pretresla lokalno skupnost. 23-letna voznica, ki je bila pod vplivom drog in alkohola, je nenadzorovano zapeljala na pločnik ter trčila v skupino turistov. V posledici nesreče je umrla komaj petmesečna dojenčica, še šest drugih oseb pa je utrpelo poškodbe.

Fotografija je simbolična.

Po poročanju španske RTVE se je nesreča zgodila v torek popoldne v bližini Playa Blanca na jugu otoka Lanzarote. Britanska državljanka, stara 23 let in stalna prebivalka otoka, je najprej trčila v drug avtomobil. Izgubila je nadzor nad svojim vozilom ter nenadzorovano zapeljala na pločnik.

Trčila je v družino iz Velike Britanije ter mater in hčerko iz Švedske. V posledici hudih poškodb je na kraju umrla petmesečna deklica, dve ženski pa sta bili hudo poškodovani. Ena od njiju je bila s helikopterjem prepeljana v bolnišnico na otoku Gran Canaria.

Med poškodovanimi so bili starši dojenčice ter dedek in babica, vsi britanski državljani, poleg tega pa sta bili poškodovani še obe švedski državljanki. Po nesreči je policija voznico pridržala, saj so bili testi alkoholiziranosti in testi na droge pozitivni. Tragedija je močno pretresla lokalno skupnost, zato je župan razglasil dvodnevno žalovanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija