TRAGIČNA NESREČA V SRBIJI: V trčenju avtobusa in avtomobila 39 poškodovanih, voznik umrl na kraju (FOTO, VIDEO)

Kronika

V hudem trčenju avtobusa in osebnega vozila med Mladenovcem in Beogradom je davi umrla ena oseba. Poškodovanih je bilo 39 ljudi, od tega štirje huje, poročajo srbski mediji.

Nesreča se je zgodila davi ob 5.40 na delu avtoceste Beograd-Niš pri Malem Požarevcu, v njej pa je umrl voznik osebnega vozila.

Od 39 poškodovanih so jih šest zadržali na nadaljnjem zdravljenju. Ponesrečenci imajo največ poškodb v predelu glave in zgornjih okončin, je med gostovanjem na srbski televiziji Prva TV povedal minister za zdravje Zlatibor Lončar.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Osebno vozilo je bilo v nesreči popolnoma uničeno, precej poškodovan pa je bil tudi avtobus.

Na teren so odšle tri ekipe nujne pomoči iz Mladenovca, poškodovane pa so v bolnišnico prevažali tudi z osebnimi vozili.

Nesreča se je po navedbah avtobusnega prevoznika Lasta Beograd zgodila, ko je osebno vozilo, ki vozilo v smeri Beograda, zapeljalo na nasprotni vozni pas. Pri tem je trčilo v avtobus, ki je prevažal potnike na relaciji Beograd-Mladenovac, poroča portal srbske televizije N1. V podjetju so dodali, da je med huje poškodovanimi tudi voznik avtobusa.

Vzrok nesreče še ni znan, domačini pa po navedbah srbskih medijev pravijo, da gre za nevaren odsek, kjer vozniki pogosto ne upoštevajo predpisov in omejitev hitrosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija