TRAGIČNA NESREČA 'FRECCIEAROSSE' PRI MILANU: Iztiril pri 290 km/h, dva mrtva in 31 ranjenih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Pri kraju Lodi v bližini Milana je danes iztiril hitri vlak. V nesreči sta po dokončnih podatkih umrla strojevodji, 31 ljudi je poškodovanih, nihče ni v kritičnem stanju. Vzrok nesreče še ni znan, hitra linija med Milanom in Bologno zaenkrat ostaja zaprta, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prefekt Lodija Marcello Cardona je sporočil, da preiskava nesreče, v kateri sta umrla delavca železnic, poteka. O nesreči so obvestili notranje ministrstvo, tožilec pa je na kraju nesreče.

Po prvih ugotovitvah preiskovalcev se je vlak po iztirjenju najprej zaletel v vagon na vzporednih tirnicah, nato pa še v železniško stavbo več deset metrov stran. Ugotovili so, da je vlak vozil okoli 290 kilometrov na uro, kar je maksimalna hitrost, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Nesreča se je zgodila okoli 5.30 v bližini kraja Lodi, jugovzhodno od Milana. Vlak je bil na poti iz Milana v Bologno. Na posnetkih je videti prevrnjen vagon, ki pa je še vedno pritrjen na ostale vagone. Na vlaku je bilo v času nesreče 33 ljudi, od tega 28 potnikov.

Hitri vlak, imenovan tudi Frecciarossa, sicer sprejme do 900 potnikov. Če bi bilo več potnikov na vlaku, bi bila lahko tragedija še večja, so sporočili z italijanskih železnic.

"Smrt strojevodij v iztirjenju hitrega vlaka v bližini Lodija je tragedija, ki jo je treba razjasniti," je na Twitterju zapisal italijanski premier Giuseppe Conte. Družinam žrtev je izrazil sožalje in se zahvalil reševalcem.

Sožalje je bližnjim izrazil tudi italijanski predsednik Sergio Mattarella.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija