TRAGIČNA NESREČA 38-LETNEGA PRIMORCA V GOZDU: Padlo drevo ga je smrtno ranilo

Kronika

Včeraj se je v Baški grapi na Tolminskem pri delu v gozdu nad naseljem Podbrdo zaradi nenadzorovane prevrnitve drevesnega panja na strmem pobočju smrtno ponesrečil 38-letni moški, so sporočili iz novogoriške policijske uprave.


Poleg policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica so bili na kraj delovne nezgode s strani pristojne službe napoteni tudi reševalci iz Tolmina in pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče je bilo med drugim ugotovljeno, da se je 38-letni moški skupaj z 22-letnim gozdarjem včeraj zjutraj odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju imenovanem "Ava" z  namenom čiščenja gozda in spravljanju drvi za lastno uporabo. Drugi,  22-letnik se je nato vrnil približno kilometer nižje na drugo gozdno parcelo, kjer je izvajal sečnjo lesa  do popoldneva; prav tako je pomagal sorodniku pri nakladanju drv na tovorno vozilo.

Popoldne se 38-letni moški ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi skupaj odšla v dolino. Slednji se je zato okoli 16.30 ure z vozilom odpravil na zgornjo gozdno parcelo in opazil negibnega 38-letnika, ki se je nahajal približno dvajset metrov pod gozdno vlako. Ker se ni odzival na njegove klice, se je 22-letnik po strmem bregu spustil do njega in opazil, da se nahaja v pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, na njega je bil naslonjen še drugi manjši panj.

22-letniku je uspelo z njega odvaliti panj, opazil je, da je 38-letni moški hudo poškodovan, prav tako ni kazal znakov življenja. Takoj zatem sta oba gozdarja po telefonu na pomoč poklicala reševalce. Kasneje je zdravnik v zdravstvenem domu Tolmin potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o delovni nesreči s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija