TRAGIČNA LETALSKA NESREČA NAD AJDOVŠČINO: Jadralni padalec izgubil življenje, dve osebi huje poškodovani (FOTO)

Kronika

Med krajema Budanje in Dolga Poljana v bližini Ajdovščine sta nekaj pred 11. uro v zraku trčila ultralahko letalo in jadralni padalec. Po trku so oboji strmoglavili, jadralni padalec je umrl. Pilot in potnik v letalu domačega Aerokluba Josip Križaj Ajdovščina sta nesrečo preživela in sta po prvih podatkih huje poškodovana.

Pilot je po trku aktiviral reševalno padalo, ki ga imajo ultralahka letala, ter tako rešil življenje sebi in sopotniku. Upravitelj športnega letališča v Ajdovščini Stojan Štokelj je potrdil, da je ponesrečeno letalo last ajdovskega aero kluba.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, sta na kraj dogodka prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in tožilka. Na kraj dogodka je prišel tudi preiskovalec letalskih nesreč in incidentov. V preiskavo okoliščin današnje nesreče je vključen tudi helikopter Letalske policijske enote.

Več informacij po besedah Božnika za sedaj še ni znanih, policija dogodek še preiskuje. Direktor družbe Pipistrel Ivo Boscarol pa je potrdil, da ultralahko letalo ni bilo Pipistrelovo, pač pa italijanske izdelave Storch.

Zaradi razglašene epidemije novega koronavirusa sicer še vedno odsvetujejo izvajanje adrenalinskih športov, kamor spada tudi jadralno padalstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ljubo |  25 .04. 2020 ob  21: 50
Kdaj bo inšpektor kaznoval pilote teh letal, sem doma iz Ustji ta letala letijo tudi do 20 metrov nad hišami, nekaj let nazaj sem klical inšpektorat ampak ni bilo odziva.
S spoštovanjem