TRAGIČEN ZAKLJUČEK ISKALNE AKCIJE NA OBMOČJU DRAGONJE: 10-letno deklico so našli mrtvo

Kronika

Hrvaška policija je skupaj s potapljači Slovenske vojske pogrešano turško 10-letno deklico, ki jo je v četrtek zvečer odnesla reka Dragonja, našla mrtvo, so potrdili na Policijski upravi Koper. Njeno truplo so ob 12.35 našli na hrvaški strani reke Dragonje, približno dva metra pod vodo.

V sporočilu so koprski policisti zapisali, da je pri iskalni akciji sodelovalo približno 50 policistov, potapljačev Slovenske vojske, gasilcev, potapljačev podvodne reševalne službe in vodnikov reševalnih psov.

Na kraju zdaj opravljajo ogled, ki ga vodi hrvaška policija, so navedli.

Deklica je v četrtek padla z ramen svoje 47-letne matere, državljanke Turčije, ki je skupaj z otrokom skušala prečkati reko in tako vstopiti v Slovenijo, pri tem je hčerka padla v vodo, tok pa jo je odnesel po strugi navzdol. Reševalno akcijo so začeli takoj.

Policijska uprava Koper je bila sicer o tem, da skuša skupina oseb preplavati Dragonjo, obveščena v četrtek nekaj po 20. uri. Piranski policisti, ki so prišli na kraj, so opazili žensko, ki se je na sredini reke držala za drevo. Ker je na hrvaški strani na tem delu zelo težek pristop, reka pa je visoka in deroča, je hrvaški varnostni organi niso mogli potegniti iz vode. Slovenski policisti so jo skupaj s hrvaškimi policisti rešili, gasilci pa so jo odnesli do reševalnega vozila.

Izkazalo se je, da je 47-letna državljanka Turčije mati dveh otrok, starih 18 in pet let, ki sta bila že na slovenski strani, njen tretji otrok, star 13 let, pa je bil še na hrvaški strani. Ker je bilo dogajanje in reševanje na mejni črti, so bili vsi vrnjeni na Hrvaško.

Ko so izvedeli, da je ženski med prečkanjem reke v vodo padla desetletna hčerka, je sedem policistov, dva vodnika službenega psa in 20 gasilcev še ponoči pregledalo območje ob reki. Iskalno akcijo so nadaljevali v petek in danes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .12. 2021 ob  11: 45
-1
"nisemlevi", v sebi imaš samo hudobijo in zlobo. Prav lepo se skladaš s fašisti !!!
Nisemlevi |  12 .12. 2021 ob  10: 30
Kokodek, tvoj nik je popoln za tvoje kurje možgane. Smrt deklice je tragedija, razlog za vse to pa levuharji ne najdete. Skrivate se za lažno tančico dobrohotnosti, a drugače misleče bi najraje pometali v fojbe, kot vaši predniki. Emigrirajte, peš, v vašo ljubljeno Severno Korejo, ali mogoče v DR Kongo, Belorusijo..nič vas ne bomo pogrešali.
kokodek |  12 .12. 2021 ob  08: 37
-3
"alfa", si za v skupino gnoj
alfa |  11 .12. 2021 ob  22: 37
ja ampak res ,zakaj je mati bežala s 4 otroki,a je v Turčiji vojna?
kokodek |  11 .12. 2021 ob  18: 31
"nisemlevi", ti si en gnoj
Prognostik |  11 .12. 2021 ob  18: 15
Grozno.
Pjero Shriba |  11 .12. 2021 ob  16: 46
12
@nisemlevi in ostali kato-talebani.
Na pohodu je nacizem, ker take izvaje ob tako tragičnem dogodku lahko izustijo samo nacisti.
galeb |  11 .12. 2021 ob  16: 18
Se bo zdaj ponovno oglasil naš Predalič? Da še bolj naglas zavpije "kriva je neodgovorna mati"?
In zamahne z roko...
medtem ko si v svoj vamp tlači kranjsko klobaso s kislim zeljem
in si rit greje v toplih gatah iz čistega bombaža? ŠKIFO.
Ubogi otrok. Kaj vse je prestal v komaj 10 let življenja...
RIP
Nisemlevi |  11 .12. 2021 ob  15: 12
-7
Turška državljanka? Iz tiste Turčije, ki hoče postati del EU? Ali obstaja mogoce še druga Turčija? Njeni in Nemčije ji niso plačali avionske karte? Tu nekaj ni v redu, zagotovo pa niso tzv. prebežniki, ampak ekonomski migranti. Zapreti Schengensko mejo, dokončno in hermetično. Islam na pohodu,.mi pa čakamo na oranžen kombinezon za direkten prenos na instagramu, zadnji ...?