TRAGIČEN ZAČETEK TEDNA: Čelno trčenje na avtocesti, ena oseba mrtva, druga hudo poškodovana

Kronika

Na viaduktu Reber na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane se je nekaj po 4. uri zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 70-letni voznik osebnega vozila. Po doslej zbranih podatkih je vozil po avtocesti v nasprotni smeri in čelno trčil v drugo vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 48-letni voznik. Ta je huje poškodovan.

Fotografija je simbolična. 

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po doslej zbranih podatkih 70-letnik vozil po levem prometnem pasu v nasprotni smeri, in sicer iz smeri Rudnika proti Grosuplju. Na viaduktu Reber je čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. 70-letni voznik je na kraju nesreče umrl, voznik drugega vozila pa je huje poškodovan in so ga prepeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Avtocesta v smeri Ljubljane je še vedno zaprta. Vozila preusmerjajo na cesto Šmarje Sap - Škofljica - avtocestni priključek Ljubljana jug. Nastal je daljši zastoj do priključka Grosuplje vzhod ter na cesti Cikava - Lavrica in Pijava Gorica - Lavrica. Voznike prosijo, da vozijo strpno, prilagodijo hitrost in upoštevajo prometno signalizacijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija