TRAGIČEN DOGODEK, KI JE SPROŽIL VAL OGORČENJA: Ubita je priljubljena medvedka, mladička ostala brez matere (FOTO, VIDEO)

Svet

V osrednji Italiji je prišlo do tragičnega dogodka, ki je pretresel javnost. Priljubljena medvedka Amarena je bila ustreljena, čeprav ni nikoli predstavljala grožnje prebivalcem tega območja. Njena smrt je pustila dva mladička brez matere, kar je povzročilo val sočutja in zahtev za ukrepanje.

Amarena je bila predmet občudovanja zaradi svojega prebivanja sredi mestnega vrveža in prisrčnih trenutkov z mladičkoma. Nikoli ni povzročala težav ljudem.

Njena tragična smrt je razburila lokalnega guvernerja Marca Marsilia, ki jo je opisal kot nerazumljiv dogodek in poudaril, da gre za "zelo hudo dejanje proti celotni regiji Abruzzo, ki je sedaj jezna in v bolečinah". Minister za okolje Gilberto Pichetto Fratin pa poziva k ukrepanju za zaščito njenih mladičkov, ki so zdaj ostali brez matere, poroča ANSA.

Moški, ki je izstrelil smrtonosni strel, je trdil, da je streljal iz strahu. Kljub temu se dvomi, ali je šlo za dejanje samoobrambe. Smrt Amarene odpira širšo razpravo o sovraštvu do velikih zveri in vlogi orožja. Organizacija za zaščito živali Oipa je ostro obsodila smrt medvedke in opozorila na širjenje sovražnega diskurza do teh živali, ki ga spodbujajo nekateri politični voditelji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija