TRAGEDIJE NA SNEGU: 16-letnik umrl pred očmi družine

Kronika

V Avstriji, ki jo je v zadnjih dneh prizadelo obilno sneženje, je pod snežnim plazom včeraj umrl še en smučar. V smučarskem središču St. Anton je plaz zasul 16-letnega smučarja, ki je z bratom in staršema smučal izven urejenega smučišča. Kljub hitremu prihodu reševalcev fanta niso uspeli rešiti, medtem ko ostali trije člani družine niso bili poškodovani.

Zaradi obilice snega in nevarnosti plazov je več smučišč v avstrijskih Alpah zaprtih, v nekaterih delih Avstrije pa velja najvišja, peta stopnja, nevarnosti snežnih plazov. Številne vasi so odrezane od sveta. Že dopoldne je na avstrijskem Štajerskem umrl učitelj smučanja, ki je zdrsnil v nanos snega. Avstrijski vremenoslovci napovedujejo, da se bo sneženje nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

 

Tudi na severu Slovaške je včeraj pod snežnim plazom umrl smučar, je sporočila slovaška gorska reševalna služba. 40-letni domačin je bil v skupini smučarjev, ko ga je odnesel plaz.

Helikopter zaradi slabega vremena ni mogel poleteti, zato so morali gorski reševalci do ponesrečenca peš. Ko so prispeli tja, so drugi smučarji ponesrečenca že izkopali izpod snega. Skupaj z reševalci so ga poskušali oživiti, a neuspešno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija