TRAGEDIJA: Za posledicami nesreče umrl 10-letni kolesar

Koper

Na regionalni cesti med Tratami in Lenartom se je včeraj nekaj po 16. uri zgodila huda prometna nesreča, poroča Večer. V njej sta bila udeležena 45-letni motorist in 10-letni kolesar.

Fotografija je simbolična.

Kot so pojasnili na PU Maribor, se je motorist peljal iz smeri Trat proti Lenartu, ko je otrok pred s kolesom pričel zavijati levo na stransko cesto. Motorist ga je pričel prehitevati, pri tem pa je trčil s prednjim delom motorja trčil v kolo.

Oba sta padla po vozišču. Otrok ni nosil zaščitne čelade in je bil na cesti sam. Za posledicami nesreče je umrl kasneje v UKC Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  23 .04. 2019 ob  13: 39
@drek, da potem tebe prikrajšam za veselje? :-)
Drek |  23 .04. 2019 ob  12: 28
-4
td | 23 .04. 2019 ob 11: 09 : Se PosebAj , ti nobena izkusnja ne pomaga pri ucenju pravilne slovenscine.
td |  23 .04. 2019 ob  11: 09
Grozno, čim vidim otroka na cesti, tudi, če vozi po pločniku, enako, če samo hodi po pločniku, še posebaj, če je skupina, ... drastično zmanjšam brzino in naredim še dodaten lok na drugi pas, če je to možno. Sicer pa še dodatno zmanjšam brzino. Pa se mi je dvakrat zgodilo, da je otrok izven prehoda vendar blizu le-tega nenadoma hop pred moj avto, ko je ugasnila zelena za pešce. Obakrat sem samo zaradi tega predvidevanja uspel pravočasno ustavit, čeprav komaj komaj. Če bi šel po pravilih na prometnih znakih, bi v obeh primerih takrat trčil. Otroci se pač zamislijo, živijo v svojem svetu, dojemajo okolico drugače kot odrasli in tega bi se morali odrasli zavedati. Bo pokazala preiskava, si pa lahko samo mislim kako samozavestno in s kakšno brzino je šel motor. :-(