TRAGEDIJA V SRBIJI: Nosečnica na respiratorju rodila dečka in umrla

Svet

V kliničnem centru v Nišu je v ponedeljek okoli 20. ure s carskim rezom rodila 34-letna mati, za katero so sumili, da je okužena z novim koronavirusom in ki je bila priključena na respirator. Deček je v stabilnem stanju, mati pa je pri porodu umrla.

Fotografija je simbolična. 

Novorojenček je ob rojstvu tehtal le 920 gramov. Zdravniška ekipa je z reanimacijo mame uspela dojenčka ohraniti pri življenju, ona pa je žal umrla. "Deček je dobro, je v inkubatorju in je stabilen," so po poročanju Blica povedali v kliniki.

Do podobnega primera je v Srbiji prišlo tudi v prejšnjem tednu, ko je med porodom umrla še ena mati, za katero so sumili, da je okužena s koronavirusom. V tem primeru je kmalu po rojstvu umrl še otrok.

Spomnimo, da Srbija v zadnjem obdobju beleži velik porast števila okuženih s covidom-19, pa tudi umrlih zaradi te bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zarja |  29 .07. 2020 ob  08: 03
Očitno imate vsi mediji nalog, da poročate in pišete samo o smrti. Pogledaš cajtng , samo smrti, prižgeš radio spet isto- Kaj nimate o čem drugem pisat? Kaj dela vlada , kako gre našim podjetjem ? Kaj se dogaja z našim zdravstvom? Ali sploh še koga zdravijo? Diagnoze postavljajo po telefonu, če imaš srečo, da se ti sploh oglasijo na telefon. Bolnike odslavljajo izpred bolnic. Bi se blo za vprašat , NAM UKINJAJO DOSTOP DO ZDRAVSTVA ? DA