TRAGEDIJA V KARAOKE BARU: Umrlo 23 ljudi, več je ranjenih (VIDEO)

Kronika

Na jugu Vietnama je v torek zvečer karaoke bar zajel požar, v katerem je umrlo 23 ljudi, še 11 je bilo poškodovanih, so sporočile lokalne oblasti. Glede na poročanje medijev se je ogenj razširil v drugem in tretjem nadstropju štirinadstropne stavbe in tam ujel obiskovalce in zaposlene, saj je stopnišče napolnil gost dim.

Na begu pred ognjenimi zublji, ki so se zaradi lesene opreme hitro širili, so se številni zatekli na balkon, nekateri pa so skakali iz stavbe, poročanje medijev še povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografije prikazujejo dim, ki se vali iz bara sredi natrpane stanovanjske soseske v mestu Thuan An, severno od Hošiminha, ter gasilce na žerjavih, ki si prizadevajo pogasiti požar.

Predstavniki lokalnih oblasti so za tuje tiskovne agencije potrdili, da je umrlo 23 ljudi, 11 pa je bilo poškodovanih. Reševalne ekipe na prizorišču še vedno iščejo morebitne žrtve, prvotni vzrok požara pa naj bi bil kratek stik, poročajo vietnamski mediji, ki se sklicujejo na lokalne oblasti.

Gre za najhujši požar v Vietnamu od leta 2018, ko je v stanovanjskem kompleksu v Hošiminhu umrlo 13 ljudi. Leta 2016 so bili ognjeni zublji v karaoke baru v Hanoju prav tako usodni za 13 ljudi. Oblasti so takrat sprožile nadzor nad ukrepi za preprečevanje požarov v barih in klubih.

Minuli mesec pa so trije gasilci umrli med gašenjem ognja v še enem karaoke baru v vietnamski prestolnici, še piše AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija