TRAGEDIJA V ITALIJI: Francoska študentka žrtev posilstva, sodila si je sama

Kronika

V Italiji odmeva smrt 21-letne francoske študentke, ki je prišla v Puglio v okviru programa Erasmus zaradi nekajmesečnega univerzitetnega projekta, namesto tega pa je postala žrtev posilstva. 

Fotografija je simbolična.

J. T. je bila študentka filozofije v Parizu, odločila pa se je za udeležbo v programu mednarodne izmenjave študentov Erasmus in bivanje v Italiji. V italijansko mesto Lecce na jugu Italije je prispela septembra.

Med dejanji spolne zlorabe, storjenimi v noči z 18. na 19. oktober, in njenim samomorom 22. oktobra so minili dnevi, ko se je počutila osamljeno, daleč od družine, potopljena v trpljenje. Čeprav je v bolnišnico odšla le nekaj ur po spolnem napadu, ki ga je tudi prijavila, šoka, ki ga je doživela, ni zmogla prenestil. Odločila se je za skrajno dejanje obupa.

Nekaj dni po tem, ko je bila žrtev spolnega nasilja s strani 20-letnega Italijana, ki jo je pospremil v njeno nastanitev po večeru, ki ga je preživela z drugimi študenti, je poklicala prijateljico in ji povedala, kaj se je zgodilo.

Dan po tem telefonskem klicu pa so 21-letno študentko našli mrtvo v njenem študentskem stanovanju v Lecceju. Sodila si je sama, svoje misli pa je zaupala dnevniku.

Njena družina, ki je v sredo prispela v Italijo, je strta od bolečine. Italijanski preiskovalci se trudijo odgovoriti na vprašanja o dinamiki dogajanja ter rekonstruirati dogodke v življenju mladega dekleta, ki so pripeljali do te tragedije.

Po poročanju Corriere Della Sera je bil osumljenec aretiran in obtožen. Dejanja spolne zlorabe in napeljevanja k samomoru, kar mu očitajo policisti, zanika in trdi, da je šlo za sporazumno občevanje, četudi je zdravstveno osebje v bolnišnici, kjer so žrtev sprejeli, potrdilo, da je dekle jokalo in bilo prestrašeno.


Kam po pomoč v stiski? Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč),
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24 h/dan),
116 111 – TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro),
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj),
031 233 211 – Ženska svetovalnica - krizni center (24 h/dan),
Živ? Živ! – zivziv.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  27 .10. 2023 ob  18: 02
17
tića na čok in "cakata"proč