TRAGEDIJA S TREMI MRTVIMI V POSOČJU PRED SODIŠČEM: Obtoženi bo razmislil glede priznanja krivde

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici je bil danes predobravnavni narok zoper 55-letnega Vidka Filipiča, ki ga državno tožilstvo obtožuje povzročitve prometne nesreče na cesti Staro selo-Kobarid, v kateri so leta 2019 umrli trije ljudje.

Kraj hude prometne nesreče, v kateri so pred Kobaridom leta 2019 ugasnila tri življenja.

Tik pred začetkom naroka je državna tožilka v tem primeru predstavila predlog kazni v primeru priznanja krivde. Zagovornik obtoženega je zato ob začetku naroka sodnika Igorja Majnika zaprosil za prekinitev, da bi se lahko obtoženi odločil o priznanju krivde.

Sodnik je tako odločil, da se bo predobravnavni narok nadaljeval 16. novembra.

Tožilka je za povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom predlagala tri leta in pol zaporne kazni ter leto dni prepovedi vožnje za B kategorijo vozniškega dovoljenja. Povedala je, da so ob tem upoštevane vse okoliščine prometne nesreče.

Med olajševalne okoliščine bi državno tožilstvo ob priznanju krivde za Filipiča štelo predvsem njegov primeren odnos do svojcev umrlih, hude poškodbe, ki jih je dobil v prometni nesreči, ter psihiatrično zdravljenje, ki ga je potreboval po prometni nesreči. Kot oteževalne okoliščine pa je ob treh smrtnih žrtvah naštela tudi visoko stopnjo alkohola v obtoženčevi krvi.

Do prometne nesreče je prišlo 13. aprila 2019 na glavni cesti Kobarid-Staro selo pri Hiši Franko. Kot so tedaj zapisali na Policijski upravi Nova Gorica, je takrat 52-letni voznik vozil z veliko hitrostjo iz smeri Robiča proti Kobaridu. Potem ko je pripeljal iz blagega levega ovinka izven naselja Staro selo, zaradi prevelike hitrosti ni mogel več obvladovati vozila.

Zaneslo ga je desno izven vozišča, kjer je z desnim bokom trčil najprej v drevo, nakar je vozilo dvignilo v zrak. Po dobrih 23 metrih je padlo nazaj na vozišče in nato po cesti drselo skoraj 19 metrov ter se po 36 metrih prevračanja ustavilo v jarku, prevrnjeno na streho.

V nesreči so bili 51-, 54- in 37-letni sopotniki tako hudo poškodovani, da so na kraju nesreče poškodbam podlegli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija