TRAGEDIJA NA KRETI: Slovensko veleposlaništvo v Grčiji v stiku s svojci, deček zaradi poškodb v bolnišnici

Svet

Poročali smo že o zemeljskem plazu, ki se je danes v zgodnjih jutranjih urah sprožil v kraju Ierapetra na grškem otoku Kreta, v tragediji pa je življenje izgubila 47-letna slovenska državljanka. Zanjo je bila usodna skala, ki se je odlomila s pobočja in zadela sobi hotela nad plažo Agia Fotia, v katerem je bivala slovenska družina. 

Foto: Twitter

V hotelu sta bila po poročanju medijev in tujih tiskovnih agencij nastanjena tudi osemletni sin in 51-letni soprog 47-letne žrtve. Sina so zaradi poškodb hospitalizirali. Soprog naj bi spal v drugi sobi in ni bil poškodovan.

Kot je zunanje ministrstvo navedlo v tvitu, je slovensko veleposlaništvo v Grčiji v stiku s slovenskim državljanom in nudi ustrezno pomoč. Ob tragični nesreči so družini in svojcem izrekli iskreno sožalje.

Nesreča se je zgodila malo po polnoči, ko se je s pobočja nad hotelom odtrgala velika skala in padla na hotelsko poslopje ob plaži Agia Fotia na vzhodu Krete. Del stavbe je bil pri tem uničen, poročanje grške javne radiotelevizije ERT povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Televizija je pokazala tudi posnetke več skal nad poslopjem, ki bi se prav tako lahko odlomile. Predsednik lokalnega združenja hotelirjev George Vardakis pa je za grško agencijo ANA zatrdil, da na mestu, kjer se je zrušila skala, ni nič kazalo na možnost tovrstne nesreče.

Na prizorišču naj bi posredovalo več deset gasilcev, ki jim je uspelo rešiti dečka. Družina naj bi bila na počitnicah na Kreti in naj bi se prav danes imela namen vrniti od tam.

Hotel, v katerem se je zgodila tragedija.

Manjši zaliv Agia Fotia je sicer med turisti zelo priljubljen. Leži manj kot 15 kilometrov od mesta Ierapetra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija