TRADICIONALNIH PIRANSKIH JASLIC LETOS NE BO: Za svojevrstno božično doživetje lahko obiščete ta dva primorska kraja

Slovenija

Ponekod po Sloveniji so kljub epidemiološkim razmeram tudi letos pripravili razstave jaslic, ki predstavljajo Jezusovo rojstvo v Betlehemu. Žive jaslice bodo po enoletnem premoru zaradi epidemije covida-19 znova pripravili v Postojnski jami. Obiskovalcem svetujejo, naj vstopnice rezervirajo prek spleta.

V Postojnski jami bo med 25. in 30. decembrom več kot 100 lokalnih igralcev skupaj z glasbeniki pripravilo božično predstavo globoko pod površjem. 16 prizorov iz biblijske zgodbe bo postavljenih ob pet kilometrov dolgi turistični poti, ki jo razsvetljuje 2100 barvnih luči.

V frančiškanskem samostanu na Sveti gori nad Novo Gorico bodo že 19. zapovrstjo pripravili razstavo jaslic, ki bodo na ogled od 20. decembra do 10. januarja.

Razstave jaslic v piranskih cerkvah, ki imajo že 20-letno tradicijo, v društvu Prijatelji zakladov sv. Jurija letos ne bodo organizirali. Kot je pojasnil piranski župnik Zorko Bajc, bodo vseeno pripravili jaslice v župnijski cerkvi, pri patrih minoritih in v nekaterih drugih piranskih cerkvah.

Za razliko od prejšnjih let teh jaslic ne bo povezovala posebna rdeča nit ali izpostavljen avtor oz. umetnik. Kljub temu bo po Bajčevi oceni tudi v tem primeru na ogled nekaj zanimivega za obiskovalce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija