TRADICIONALNA PUBLIKACIJA OSREDNJE KNJIŽNICE SREČKA VILHARJA KOPER: Predstavljajo tipanko za slepe in slabovidne

Koper

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper bo tudi letos, ob koncu leta, tradicionalno izdala publikacijo. Tokrat je knjižnica moči združila s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Koper, Zavodom za prestajanje kazni zapora Koper in učitelji osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Skupaj so izdelali tipanko z naslovom Uganke za radovedne prstke. Tipanko bodo virtualno predstavili na njihovi Facebook spletni strani 16. decembra ob 17. uri.

S posebno izdajo želijo v knjižnici javnost ozaveščati o pomenu tovrstnega gradiva, slepim in slabovidnim pa sporočiti, da v splošnih knjižnicah izvajajo storitve tudi zanje. Vsekakor pa si želijo, da bi bila izdaja tipanke le prvi korak k celovitejši izgradnji prilagojenih knjižničnih zbirk.

Tipanko, ki so jo izdali v stotih izvodih, bodo predstavili direktor koprske knjižnice David Runco, doc. dr. Aksinja Kermauner s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, mag. prof. inkl. ped. Ina Sulič, učiteljica na osnovni šoli Pier Paolo Vergerio il Vecchio, ravnateljica osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio Helena Maglica in direktorica Zavoda za prestajanje kazni zapora Danijela Devčić.

Nekaj besed bo ob predstavitvi namenil tudi predstavnik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih. Tipanke bodo podarili splošnim knjižnicam, zavodom in društvom za slepe in slabovidne. Ob tem poudarjajo tudi, da so vse tipanke ročno izdelane; vanje je bilo vloženega veliko ur dela vseh sodelujočih, katerim se bodo tudi zahvalili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija