TOMAŽ GANTAR: "Ne nameravam kandidirati za predsednika DeSUS"

Slovenija

Minister za zdravje in začasni zastopnik DeSUS Tomaž Gantar se ne namerava potegovati za mesto predsednika stranke. "Vodim zahteven resor. Enostavno nimam ne časa ne možnosti, da se grem kampanje ali se ukvarjam še s čim drugim kot z zdravstvom," je dejal za TVS. Meni tudi, da do glasovanja o interpelaciji ministrice Aleksandre Pivec ne bo prišlo.

Na vprašanje v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija (TVS), ali že imajo resnega kandidata za predsednika DeSUS, ki ga bodo izbirali na novembrskem volilnem kongresu, je Gantar spomnil, da se kandidacijski postopki šele začenjajo. Prepričan je, da bodo imeli več kandidatov. Želi si, da se razmere in odnosi v DeSUS čim prej umirijo.

Gantar, ki do kongresa začasno vodil stranko, je na Tarči komentiral tudi napoved LMŠ, da bo v ponedeljek v DZ vložila interpelacijo Pivčeve, ki ji očitajo kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev, ki so v javnem interesu. Izrazil je obžalovanje, da je sploh prišlo tako daleč, da je potrebna interpelacija. Kot je spomnil, je bilo njihovo mnenje, da bi morala Pivčeva odstopiti tudi z mesta kmetijske ministrice. "Očitki na njen račun so veliki in težki. Dokler niso ovrženi, bi bilo seveda dosti boljše, če bi to sama ugotovila," je bil kritičen.

Glede na razpoloženje v poslanski skupini DeSUS bi se po Gantarjevih besedah znalo zgoditi, da bi poslanci DeSUS interpelacijo lahko podprli. Da je to pričakovati, je že napovedal vodja poslancev Franc Jurša.

Gantar je ob tem poudaril, da še vedno pričakujejo odstop Pivčeve z ministrske funkcije. Prav tako pričakujejo, da bo predsednik vlade Janez Janša potegnil kakšno potezo glede ministrice. "V končnem verjamem, da do glasovanja o interpelaciji ne bo prišlo," je še pripomnil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  18 .09. 2020 ob  07: 06
Gantar v prvi vrsti podpira privatizacijo zdravstva potem še korupcijo in laži !!!!!